Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το Δήμο Μεταμόρφωσης – Πού θα βρείτε τα hotspots

0

Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του ασύρματου δικτύου WiFi4EU έχουν πλέον οι κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου Μεταμόρφωσης, στα πλαίσια των προσπαθειών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Μεταμόρφωσης, αξιοποιώντας σχετική χρηματοδότηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «WiFi for Europe» (WiFi4EU), προχώρησε στην εγκατάσταση και λειτουργία 5 νέων σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi Ηotspots) σε δημόσιους χώρους, πάρκα και πλατείες.

Τα σημεία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο βρίσκονται στις εξής ζώνες/περιοχές:
1. Στο Δημαρχείο της πόλης
2. Στην πλατεία έναντι Δημαρχείου
3. Στην πλατεία του Προφήτη Ηλία
4. Στο σκεπαστό της Αττικής οδού (Καφετέριες – Γήπεδο Τένις και Προαστιακό)
5. Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Θα ακολουθήσουν και άλλα σημεία σύνδεσης, δωρεάν ίντερνετ, για τους δημότες και
τους επισκέπτες.

Οδηγίες σύνδεσης

Βήμα 1ο – Εύρεση Ασυρμάτου Δικτύου

Εφόσον βρίσκεστε εντός περιοχής κάλυψης του Ασυρμάτου Δικτύου του Δήμου Μεταμόρφωσης, πραγματοποιείτε από την ηλεκτρονική συσκευή σας (Η/Υ, tablet, κινητό), αναζήτηση των διαθέσιμων ασυρμάτων δικτύων.
Το δίκτυο εμφανίζεται στις φορητές συσκευές ως «Wifi4EU»

Βήμα 2ο – Σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο Wifi4EU
Από την λίστα με τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα συνδέεστε στο δίκτυο «Wifi4EU» και περιμένετε μέχρις ότου συνδεθείτε και λάβετε την επιβεβαίωση ότι έγινε επιτυχής σύνδεση.

Βήμα 3ο – Άνοιγμα Web Browser

Ανοίγετε τον φυλλομετρητή (browser) της επιλογής σας και δοκιμάζετε να επισκεφτείτε μια οποιαδήποτε ιστοσελίδα του Διαδικτύου (π.χ. www.google.gr).

Στον browser θα εμφανιστεί πρώτα η ιστοσελίδα που σας καλωσορίζει στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου Μεταμόρφωσης και του προγράμματος Wifi4EU.  Πατήστε το κουμπί «ΣΥΝΔΕΣΗ» για να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης και να συνεχίσετε.

Βήμα 4ο – Περιήγηση στο διαδίκτυο.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.