Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Γλιτώνουν τα κοντέινερ τα νήπια της Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία πρώτη και πολύ σημαντική επιτυχία πιστώνεται ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, καθώς αν και δεν έχει αναλάβει επίσημα τα νέα του καθήκοντα, κατάφερε να υλοποιήσει την πρώτη του δέσμευση “να μην έρθουν κοντέινερ στην Μεταμόρφωση”.

Θυμίζουμε ότι με το νέο νόμο για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση το Υπουργείο Παιδείας είχε αποφασίσει να αποσταλούν σε αρκετούς δήμους (μεταξύ των οποίων και στη Μεταμόρφωση) ελαφριές προκάτ αίθουσες ώστε να φιλοξενηθούν τα παιδιά που θα πάνε στο προνήπιο.
Μιλώντας σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Σαραούδας είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην πάνε τα παιδιά της Μεταμόρφωσης σε κοντέινερ και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης της Μεταμόρφωσης, αυτό φαίνεται να το κατάφερε.
Πιο συγκεκριμένα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου 2019, ενημέρωσε το Σώμα και το ακροατήριο ότι έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις ώστε να δημιουργηθούν χώροι σε δύο δημοτικά σχολεία και σε ένα νηπιαγωγείο της πόλης και έτσι δεν θα χρειαστεί η τοποθέτηση των κοντέινερ.
Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κ. Στράτου Σαραούδα είχε ως εξής: “Οι εθνικές εκλογές έφεραν μία μικρή καθυστέρηση γιατί μετά την αλλαγή της κυβέρνησης είχαμε αλλαγές σε στελέχη τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στην ΚΤΥΠ.
Εμείς καταθέσαμε την τελική μας πρόταση η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση της αίθουσας βαριάς κατασκευής (που υπάρχει ήδη) στο 7ο δημοτικό σχολείο, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία των παιδιών του νηπιαγωγείου.
Μία δεύτερη αίθουσα θα δημιουργηθεί στο πρώτο δημοτικό σχολείο. Εκεί θα κατασκευαστούν και τουαλέτες σε διπλανό χώρο ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ως νηπιαγωγείο.
Και η τρίτη αίθουσα θα δημιουργηθεί στον προθάλαμο του 6ου νηπιαγωγείου.
Εμείς στείλαμε τις προτάσεις μας αυτές και στο Υπουργείο και στην ΚΤΥΠ για να μην μας φέρουν τα κοντέινερ.
Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο επισπεύδουμε και τος διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του 10ου νηπιαγωγείου στην πόλη μας.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ