Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Γιατί ανεξαρτητοποιήθηκε ο Νίκος Ζυγούνας στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις


Τον δρόμο που χάραξε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσίκνας, ακολούθησε μετά από μερικές εβδομάδες και ο κ. Νίκος Ζυγούνας, αποχωρώντας από την “Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση”.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Μεταμόρφωσης που εξελέγη με την παράταξη που ηγείται ο δήμαρχος της πόλης, κ. Στράτος Σαραούδας ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται από τον Συνδυασμό της Συμπολίτευσης και παραμένει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Όσον αφορά στους λόγους που οδήγησαν τον πρώην αντιδήμαρχο Μεταμόρφωσης και πρόσφατα εκλεγέντα γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του σχετίζονται αμιγώς με τις αξίες που περιέχονται στον εν γένει πολιτισμικό του πυρήνα και συνιστούν τη στάση της ζωής του. Χαρακτηριστικά, ο κ. Ζυγούνας στην ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησής του σημειώνει: Οι δεσπόζουσες αυτές αξίες (Σ.Σ. συλλογικότητα, προσφορά και δημοκρατικότητα) καταστρατηγήθηκαν, καταπατήθηκαν στην κυριολεξία μέσα από αλλοπρόσαλλες αποφάσεις από την ηγεσία, οι οποίες συχνά συνοδεύονταν από πολιτική και προσωπική ανασφάλεια.”

Αναλυτικά, η ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Ζυγούνα έχει ως εξής:

Από: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΥΓΟΥΝΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή μου, θέλω να δηλώσω προς το Προεδρείο σας την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» και την απόφασή μου να παραμείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις ( (παρ.4 άρθρο 66 Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 73 του Ν.4555/18).

Παρακαλώ πολύ να προβείτε στις ανάλογες διαδικασίες ανακοίνωσης της παρούσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης και στα πρακτικά αυτού.

Οι λόγοι που με ώθησαν σε αυτήν την πολιτική πράξη σχετίζονται αμιγώς με τις αξίες που περιέχονται στον εν γένει πολιτισμικό μου πυρήνα και συνιστούν τη στάση της ζωής μου. Αυτή έχει προσδιοριστεί μέσα σε ένα πολιτικό οικοσύστημα με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την ισορροπία του, η οποία εξασφαλίζεται από ένα και μοναδικό τρίπτυχο σπουδαίων εννοιών: συλλογικότητα, προσφορά & δημοκρατικότητα.

Οι δεσπόζουσες αυτές αξίες καταστρατηγήθηκαν, καταπατήθηκαν στην κυριολεξία μέσα από αλλοπρόσαλλες αποφάσεις από την ηγεσία, οι οποίες συχνά συνοδεύονταν από πολιτική και προσωπική ανασφάλεια. Το αποτέλεσμα όλων αυτών επέφερε διατάραξη στο πολιτικό μου οικοσύστημα, αλλά και στο συνεκτικό όραμα της ομάδας μας.

Προκειμένου λοιπόν να επαναφερθεί η ισορροπία και να αποκατασταθεί, ανεξαρτητοποιούμαι και απομακρύνομαι πια από αυτό το τοξικό και βλαβερό περιβάλλον και ως εκ τούτου ανανεώνω μέσα από την πράξη αυτή την εμπιστοσύνη μου με τους δημότες και δημότισσες της πόλης μας ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός νέου συνδυασμού, ο οποίος θα πορευτεί με ακραιφνή πολιτική ισορροπία, όπως ορίστηκε παραπάνω, για το συμφέρον της Μεταμόρφωσής μας!

Με εκτίμηση

Ν. Ζυγούνας.”

Ξανά εκλογές για Γραμματέα

Αυτή η ανεξαρτητοποίηση έφερε και μία προσωρινή αναστάτωση στις συνεδριαεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Μεταμόρφωσης οι προγραμματισμένες για την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 3η και 4η συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναβλήθηκαν λόγω της ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικόλαου Ζυγούνα. Βάσει του άρθρου 66 του Ν. 3852/10 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 73 του Ν.4555/18 το μέλος που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 7, δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου, όπου εκλέχτηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να οριστεί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης ώστε να εκλέξει νέο γραμματέα και στη συνέχεια να προχωρήσει το Σώμα στις τακτικές του συνεδριάσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ