Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Δήμο Μεταμόρφωσης – Παραιτήθηκε ο πρώην δήμαρχος Μ. Καρπέτας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πώς σχολίασε αυτήν την εξέλιξη το δημοτικό συμβούλιο

“Με την παρούσα παραιτούμαι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και παρακαλώ για την καταχώρησή της στο πρωτόκολλο του δήμου”, με αυτήν την απόλυτα λιτή ανακοίνωση που απέστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το πρωί της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου 2021 ο κ. Μιλτιάδης Καρπέτας έβαλε και τυπικά τέλος στην ενασχόλησή του με τα του Δήμου Μεταμόρφωσης, επιβεβαιώνοντας μέχρι κεραίας το πρόσφατο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας.

Γ. Χρονόπουλος: “Ειλικρινής, δίκαιος, τίμιος, ηθικός, σεμνός και ψύχραιμος ο Μ. Καρπέτας”

Αν και ο πρώην δήμαρχος Μεταμόρφωσης δεν παραβρέθηκε στην αίθουσα το Σώμα απασχόλησε η παραπάνω εξέλιξη. Συγκεκριμένα, ο νέος επικεφαλής της παράταξης “Νέα Πορεία”, κ. Γιώργος Χρονόπουλος, ζήτησε και πήρε πρώτος τον λόγο τονίζοντας φανερά συγκινημένος: “Ο Μ. Καρπέτας ήταν επικεφαλής της Νέας Πορείας από το 2006. 15 χρόνια μαζί από τα οποία τα εννέα ήταν δήμαρχος Μεταμόρφωσης και έξι χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση. Οι λέξεις που τον χαρακτηρίζουν ως άτομο, οικογενειάρχη, δήμαρχο, επιστήμονα και φίλο είναι οι εξής: ειλικρινής, δίκαιος, τίμιος, ηθικός, σεμνός και ψύχραιμος. Για αυτά τα χαρακτηριστικά ήμασταν τόσα χρόνια μαζί του και τον στηρίξαμε σε όποια προσπάθεια κάναμε για το καλό της πόλης και των κατοίκων. Με την παραίτησή του αφήνει ένα μεγάλο κενό στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη να φέρω εις πέρας μαζί με τους συνεργάτες μου το έργο της μείζονος αντιπολίτευσης, όπως μας κατέταξε η μεγάλη μερίδα του λαού της Μεταμόρφωσης και έχει απαιτήσεις από εμάς.”

Και συμπλήρωσε ο κ. Χρονόπουλος: “Θα συνεχίσουμε ως Νέα Πορεία με σωστή και γόνιμη αντιπολίτευση, με σεβασμό στο προεδρείο και στο πρόσωπο της προέδρου και όχι όπως κάποιοι κύριοι εδώ μέσα που συμπεριφέρονται λες και είναι σε καφενείο και αποκαλούν την Πρόεδρο “κυρά” και εκφράζονται με εκφράσεις όπως “άντε χαθείτε”.”

Κλείνοντας ο νέος επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της Νέας Πορείας τόνισε: “Έχω να πω πάρα πολλά για τον Μιλτιάδη Καρπέτα. Για το τι πετύχαμε. Τι δεν κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Θα πω τώρα ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς που ήμουν συνεργάτης του και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Αναλαμβάνοντας κι επίσημα επικεφαλής της παράταξης λέω το εξής: Θα προσπαθήσω εγώ και οι συνεργάτες μου να φέρουμε εις πέρας το έργο που αναλάβαμε και θα προσπαθήσουμε το 2023 να συνεχίσουμε αυτό που έμεινε σε εκκρεμότητα το 2019 μετά την ήττα μας στις δημοτικές εκλογές. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που με εμπιστεύθηκαν και επέλεξαν να ηγηθώ της παράταξης.”

Δήμαρχος: “Πιο φτωχό το δημοτικό μας συμβούλιο”

Στη συνέχεια πήρε την λόγο ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, ο οποίος είπε για τον πρώην δήμαρχο της πόλης: “Πραγματικά η αποχώρηση του κ. Μιλτιάδη Καρπέτα κάνει πιο φτωχό το δημοτικό μας συμβούλιο. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος βοήθησε, είχε την εμπειρία του δημάρχου. Ανέλαβε την δημαρχεία σε δύσκολες εποχές. Μία εποχή που η οικονομική κρίση ήταν βαρύ φορτίο σε οποιαδήποτε δημοτική αρχή. Νομίζω ότι βοήθησε όσο μπορούσε στο να προχωρήσει η πόλη στο επόμενο βήμα, που είναι η σημερινή κατάσταση με την οικονομία να έχει αρχίσει να αλλάζει και γίνονται πράγματα και γενικότερα και στην τοπική αυτοδιοίκηση.”

Ο δήμαρχος κλείνοντας πρόσθεσε: “Μπορεί να ήμασταν αντίπαλοι και να δώσαμε μάχες εδώ μέσα αλλά είχαμε κοινό σκοπό το καλό της Μεταμόρφωσης, από διαφορετική θέση. Πραγματικά θέλω να τον ευχαριστήσω και να του ευχηθώ καλή πορεία σε ότι κάνει, να έχει υγεία και ευτυχία και να περάσει πολλές ευχάριστες στιγμές με την οικογένειά του.”

Σ. Νάνος: “Την προσφορά του καθενός μας την κρίνει η ιστορία”

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης “Πολιτεία Πολιτών”, κ. Σάββας Νάνος ανέφερε: “Η παραίτηση του κ. Καρπέτα δημιουργεί νέες συνθήκες στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς αποχωρείς ένας πρώην δήμαρχος. Την προσφορά του καθενός μας την κρίνει η ιστορία. Θέλω να ευχηθώ στον κ. Καρπέτα καλή συνέχεια σε ότι κάνει και να επισημάνω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πάνω από όλα ανιδιοτελής προσφορά και ο καθένας κρίνεται από αυτό τελικά”.

Π. Μακρίδης: Δεν έπρεπε να αποχωρήσει

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Παναγιώτης Μακρίδης, υπογράμμισε για τον κ. Καρπέτα: “Για εμάς ο δήμαρχος Καρπέτας ήταν συνειδητοποιημένος πολιτικός αντίπαλος. Του είχα πει και προσωπικά ότι ήταν συνεπής στην αντεργατική του πολιτική. Ήταν αντίπαλος αλλά κύριος. Με πολιτικούς όρους. Για αυτό και είχα πολύ καλές σχέσεις με τον Μιλτιάδη, όχι με τον Δήμαρχο. Λυπάμαι που αποχωρεί, δεν έπρεπε να αποχωρήσει. Αυτό ξέρετε είναι η αδυναμία των ανθρώπων που αν δεν έχουν αξίωμα εξαφανίζονται από τα κοινά. Ενώ όσο έχουν ένα αξίωμα αγαπούν την πόλη. Έπρεπε να είναι εδώ. Του ευχόμαστε τα καλύτερα σε ότι κάνει. Πολιτικά για εμάς είναι αντίπαλος.”

Δ. Πεπαρίδης: “Ο Μ. Καρπέτας στις θέσεις του ήταν ξεκάθαρος”

Ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τη Μεταμόρφωση”, κ. Δημήτρης Πεπαρίδης, στην δική του τοποθέτηση είπε: “Οποιαδήποτε παραίτηση δημοτικού συμβούλου έχει μία βαρύτητα, πόσο μάλλον όταν αφορά έναν πρώην δήμαρχο. Αυτό που θα κρατήσω είναι πως ο κ. Καρπέτας στις θέσεις του ήταν πολύ ξεκάθαρος. Ήταν πολύ καθαρός και για αυτό ο οποιοσδήποτε συμφωνούμε μαζί του μπορούσε πολύ εύκολα να συστρατευθεί στις θέσεις του και ο οποιοσδήποτε διαφωνούσε μαζί του πάλι πολύ εύκολα μπορούσε να του εναντιωθεί. Δεν ήταν ουδέτερος, είχε χρώμα στις θέσεις του και αυτό ήταν ένα προτέρημα για οποιονδήποτε ασχολείται με την πολιτική.”

Δεν έλειψε και η παραφωνία

Μοναδική παραφωνία (για ακόμη μια φορά) στη συνεδρίαση ήταν η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, καθώς προφανώς μπερδεύοντας το πολιτικός αντίπαλος με το εχθρός επιτέθηκε στον δήμαρχο επειδή είπε τα λόγια που διαβάσατε παραπάνω για τον πρώην δήμαρχο. Μάλιστα, ήταν τόσο εκτός κλίματος που ανάγκασε για μία ακόμη φορά την Πρόεδρο να ζητήσει το αυτονόητο, δηλαδή λίγο σεβασμό και ενσυναίσθηση της κατάστασης. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη παράταξη λειτουργεί αγενώς (sic!) και έχοντας χάσει την ψυχραιμία της φέρνοντας πραγματικά σε δύσκολη θέση ακόμα και όσους παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης με την cringe συμπεριφορά της.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ