Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έγκυος οδηγός προπηλακίστηκε από υπαλλήλους του δήμου Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το θύμα περιγράφει με λεπτομέρειες το περιστατικό και θέτει τον δήμαρχο προ των ευθυνών του

Μία οδυνηρή εμπειρία καταγγέλλει μία έγκυος οδηγός (Σ.Σ. έχουμε το όνομά της στην διάθεσή μας) από την πρόσφατή της “συνάντηση” με απορριμματοφόρο του δήμου Μεταμόρφωσης.
Συγκεκριμένα, η οδηγός κατήγγειλε ότι την Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 και ώρα 14:45 συναντήθηκε με υπαλλήλους του δήμου Μεταμόρφωσης οι οποίοι δουλεύουν σε απορριμματοφόρο των κάδων ανακύκλωσης του δήμου στην Οδό Αγ. Νεκταρίου.
Στην καταγγελία της οδηγού τονίζεται: «Ανηφόριζα την Αγ. Νεκταρίου, την ώρα που οι υπάλληλοι του δήμου άδειαζαν έναν κάδο ανακύκλωσης απέναντι ακριβώς από το MyMarket. Ενώ βάσει του Κ.Ο.Κ. έχει προτεραιότητα αυτός που ανεβαίνει μια ανηφόρα (δηλαδή εγώ), κι ενώ το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο είχε χώρο ακριβώς δίπλα του για να κάνει πιο πλάγια να περάσει, ο οδηγός του είχε την απαίτηση να κάνω πίσω. Όταν δεν έκανα, απείλησε με παρότρυνση των υπαλλήλων που βρίσκονται πίσω στο απορριμματοφόρο ότι θα έπεφτε επάνω στο αυτοκίνητό μου και δεν τον ένοιαζε, προκειμένου να με εξαναγκάσει να κάνω όπισθεν.
Τότε κλείδωσα το αμάξι, κατέβηκα κάτω δείχνοντάς του την κοιλιά μου (είμαι ετοιμόγεννη) και του είπα ότι θα φωνάξω την τροχαία.
Η αντίδραση του υπαλλήλου του δήμου ήταν να μου πει “δεν κάνεις πίσω γιατί είσαι στρίγγλα”. Όλα αυτά έγιναν παρουσία μαρτύρων (των υπαλλήλων του MYmarket και μιας υπαλλήλου του δήμου η οποία εκείνη τη στιγμή σκούπιζε το πεζοδρόμιο και που προς τιμήν της με βοήθησε αργότερα που ζαλίστηκα από την ένταση).
Φυσικά όταν με είδε στο τηλέφωνο να παίρνω την τροχαία προκειμένου να του κάνω μήνυση για εξύβριση εγκύου, και ότι δε θα υποχωρούσα αν δεν τον έστελνα αυτόφωρο, τότε έκαναν πίσω με ταχύτατους ρυθμούς και έφυγαν από άλλο δρόμο κακήν κακώς.
Εγώ εξαιτίας τους ανέβασα πίεση, και με έπιασαν πόνοι στην κοιλιά.
Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά των συγκεκριμένων υπαλλήλων, άκρως σεξιστική και εκθέτουν τόσο τον δήμαρχο όσο και τον δήμο Μεταμόρφωσης.
Απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο η οδηγός ανέφερε: «Παρακαλώ για την άμεση παραδειγματική τιμωρία τους και για την άμεση ενημέρωσή μου σχετικά με τη διευθέτηση του συγκεκριμένου θέματος.
Με ποιο δικαίωμα δεν σέβονται τον Κ.Ο.Κ.;
Με ποιο δικαίωμα δεν σέβονται την μητρότητα και τις γυναίκες;
Επειδή το όχημα δεν τους ανήκει δεν τους νοιάζει για φθορές ή αυτό τους δίνει το δικαίωμα να φέρονται με αγένεια και τσαμπουκά σε όποιον βρεθεί στο δρόμο τους;
Αν εγώ ή το παιδί που κυοφορώ πάθαινα κάτι εκείνη τη στιγμή, ποια θα ήταν η θέση σας τώρα;
Και ποια η θέση του δήμου σας για όλα αυτά;
Παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την συμμόρφωση των συγκεκριμένων υπαλλήλων σας και για την ενημέρωσή μου για το συγκεκριμένο θέμα.»

Απόφαση για ΕΔΕ
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Κώστα Κολοβό, μας ενημέρωσε ότι τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αποφάσισε ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες – όπου και αν υπάρχουν – στο πρόσφατο επεισόδιο που σημειώθηκε πρόσφατα μεταξύ υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Μεταμόρφωσης και της εγκύου οδηγού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ