Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έγινε “ροντέο” το δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σκηνές απείρου κάλλους κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ανώτερου βουλευόμενου οργάνου του Δήμου

Αυτά που συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης της Μεταμόρφωσης αρχίζουν να αποκτούν …συλλεκτική αξία. Καλό είναι όμως πρώτα να εξηγήσουμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Η Απλή Αναλογική δεν επέτρεψε στη δημοτική αρχή της Μεταμόρφωσης να έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τις πρώτες κιόλας μετεκλογικές συνεδριάσεις τα δημοτικά συμβούλια να πραγματοποιούνται σε κλίμα ανεξήγητης έντασης, ειδικά αν αναλογιστούμε το ειδικό βάρος των θεμάτων που συζητούσε το Σώμα. Πλησιάζοντας πλέον προς τις εκλογές και έχοντας μπει η πόλη για τα καλά σε προεκλογικούς ρυθμούς οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Μεταμόρφωσης πλέον θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν χωρίς καμία υπερβολή ως άκρως τοξικές. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, βαραίνει την αντιπολίτευση που δεν θέλει να γίνει έργο στην πόλη όμως και η διοίκηση, όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιώργος Χρονόπουλος “τσιμπάει” στις μεθοδεύσεις της μειοψηφίας.

Χρειάστηκε να γίνει αυτός ο πρόλογος, καθώς τα όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση δεν έχουν προηγούμενο και όχι απλώς υποβαθμίζουν τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου αλλά τον ευτελίζουν κυριολεκτικά.

 

Πώς άναψε η σπίθα

Όλα ξεκίνησαν με την τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Πολιτεία Πολιτών”, κ. Σάββα Νάνου, ο οποίος αφού αρχικά έκανε ένα κάλεσμα προς όσους πιστεύουν στον θεσμό της αυτοδιοίκησης και νομίζουν πως ήρθε η ώρα για ενότητα απέναντι στην αυταρχικότητα και την προχειρότητα και θέλουν ένα άλλο μοντέλο διοίκησης όπου θα έχει πρώτα τον άνθρωπο και θα κάνει την Μεταμόρφωση πρωταγωνίστρια, είπε στη συνέχεια: “Θέλω να κάνω σαφές προς όλους πως αν θέλουν στελέχη της Πολιτείας Πολιτών ευχαρίστως να αποστείλουν στην Διεύθυνση Γ. Παπανδρέου 58 κάλεσμα και να σας πούμε ποιοι είναι διαθέσιμοι, με ποιο αντάλλαγμα και να σας τους δώσουμε. Αυτό απευθύνεται προς την Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση.”

Αυτή η αναφορά του κ. Νάνου προκάλεσε την απορία του δημάρχου, κ. Στράτου Σαραούδα και ο επικεφαλής της Πολιτείας Πολιτών έδωσε παραπάνω διευκρινίσεις λέγοντας: “Διαπράττετε πολιτική αλητεία καλώντας στο γραφείο σας στελέχη της παράταξης μας που δεν ξέρω τι τους λέτε.”

Αν και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Δήμητρα Σκοπελίτη έκανε φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί το… μοιραίο δυστυχώς δεν τα κατάφερε αφού το φιτίλι είχε ανάψει για τα καλά ειδικά όταν ακούγοντας τον κ. Νάνο, αποφάσισε να θέσει ένα ερώτημα ο Γραμματέας του Συμβουλίου και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μεταμόρφωσης, κ. Μάκης Αδαμίδης: “Κι αυτά τα χαζά πάνε” ρώτησε τον κ. Νάνο για τα στελέχη του, που όπως καταλαβαίνετε προκάλεσε νέα αναταραχή αυτή τη φορά στους δημοτικούς συμβούλους της Πολιτείας Πολιτών. Η πρόεδρος του Σώματος συνεχίζοντας να κατευνάσει τα πνεύματα έκλεισε τα μικρόφωνα όσων είχαν λύσει το ζωνάρι τους για καβγά όμως αποδείχτηκε πως ήταν αποφασισμένοι να τινάξουν το συμβούλιο στον αέρα.

 

“Τινάχθηκε στον αέρα το συμβούλιο”

Και αυτό δεν άργησε να συμβεί. Αν και πρόλαβαν να πάρουν το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Μεταμόρφωσης, κ. Γρηγόρης Μολύβας ο οποίος έθεσε ερωτήματα για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, στη συνέχεια το ίδιο έκανε και ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τη Μεταμόρφωση”, κ. Δημήτρης Πεπαρίδης και τέλος ο κ. Φώτης Παπαδόπουλος ανεξαρτητοποιημένος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα παράταξη που δημιουργήθηκε και στην οποία συμμετέχει με τους άλλους δύο ανεξαρτητοποιημένους δημοτικούς συμβούλους της Νέας πορείας, κα Νικολέτα Πατέλη και κ. Θοδωρή Σφυρή. Όμως δεν πρόλαβε να αναφερθεί στο θέμα του Χατζηπατέρειου ιδρύματος και στο αίτημά να αποχωρήσει από εκεί το Ειδικό Σχολείο και να μεταφερθεί στο νέο χώρο του Ειδικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής (είχε ενημερώσει σχετικά με το αίτημα του Ιδρύματος κατά την έναρξη της συνεδρίασης η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου) γιατί αίφνης εισήλθε στην αίθουσα ο δημοτικός σύμβουλος Νεκτάριος Γεροστάθης, της δημοτικής κίνησης Πολιτεία Πολιτών και κρατώντας φανερά αναστατωμένος τον καπνό του και το χαρτάκι του στο δεξί του χέρι, μη έχοντας προλάβει να στρίψει το τσιγάρο του, είπε καθώς στεκόταν πίσω από τον κ. Παπαδόπουλο προς το Σώμα: “Μαζέψτε τον αλλιώς θα τον μαζέψουμε αλλιώς. Έρχεται έξω και με φοβερίζει ο κ. Αδαμίδης,” Σε εκείνο το σημείο η Πρόεδρος έκοψε πάλι τον ήχο από τα μικρόφωνα και αυτό που ακούστηκε είναι ο κ. Αδαμίδης να λέει ότι ψεύδεται ο κ. Γεροστάθης.

 

Ούτε στο γήπεδο

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για περίπου μισή ώρα ο δήμαρχος κ. Σαραούδας, απαντώντας στα όσα θέματα είχε θέσει η αντιπολίτευση και αμέσως μετά ο κ. Γεροστάθης ζήτησε να τοποθετηθεί “επί προσωπικού” και επανήλθε στον καβγά που είχε με τον κ. Αδαμίδη. Αφού πρώτα ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Παπαδόπουλο που τον διέκοψε νωρίτερα τόνισε χαρακτηριστικά: “Βγαίνοντας να μιλήσω στο τηλέφωνο βγήκε έξω ο κ. Αδαμίδης και με συνάντησε στον προθάλαμο και μου είπε “Γεροστάθη θα σε γ…., θα σε πάρουν σηκωτό από εδώ πέρα αν μιλήσεις ξανά για εμένα– ευτυχώς που υπήρχαν κι άλλοι εκεί πέρα και μπορούν να το επιβεβαιώσουν -. Ποιος είναι ο κ. Αδαμίδης, κύριε Σαραούδα που έχει επιδείξει τέτοιες συμπεριφορές επανειλημμένως στο δημοτικό συμβούλιο; Έτσι θα κατεβείτε στις εκλογές με τραμπούκους;” Και ολοκλήρωσε ο κ. Γεροστάθης ζητώντας από το Σώμα να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Αδαμίδη. Από την πλευρά του ο κ. Αδαμίδης επαναλάμβανε διαρκώς – και την ώρα που μιλούσε ο κ. Γεροστάθης – ότι ψεύδεται και δήλωσε πως το μόνο που του είπε έξω ήταν πως “εγώ δεν σε έχω προσβάλει ποτέ μη με προσβάλεις ξανά”.

Ο κ. Γεροστάθης τόνισε πως επειδή δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τους αυτόπτες μάρτυρες ή θα τον βάλει στη θέση του ο δήμαρχος ή θα ακολουθήσει τη νομική οδό.

Τότε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τόνισε ότι το επεισόδιο έγινε εκτός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου και δεν μπορεί να πάρει θέση το Σώμα, Τόνισε πάντως πως επ΄ ουδενί δεν αμφισβητεί τα λεγόμενα του κ. Γεροστάθη. Ο δήμαρχος στάθηκε στο γεγονός πως ο κ. Γεροστάθης αποκάλεσε τραμπούκο τον κ. Αδαμίδη και τόνισε πως για αυτό δεν ενοχλήθηκε κανείς και κάλεσε να επικρατήσουν οι ήπιοι τόνοι.

 

Και το κερασάκι στην τούρτα

Σε ακριβώς εκείνο το σημείο “πετάχτηκε” ο επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Πολιτών”, κ. Βασίλης Καραβάκος, σε έξαλλη κατάσταση λέγοντας: “Ένας σύμβουλος λέει πως απειλήθηκε και θα το περάσετε στο ντούκου;” Ο δήμαρχος απάντησε πως μπορεί να πάει στην αστυνομία και ο κ. Καραβάκος συνεχίζοντας να είναι εκτός εαυτού φώναξε προς τον δήμαρχο: “Είσαι καλά ρε;” και όπως ήταν απολύτως λογικό η Πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει το δημοτικό συμβούλιο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ