Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημαρχείο Ν. Περάμου και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «πράσινο» φως για τα έργα ενεργειακής Αναβάθμισης του Δημαρχείου Ν. Περάμου των Μεγάρων και του  2ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής πράξης, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παρουσία και του Δημάρχου Μεγαρέων Γ. Σταμούλη.

 

Στην τελετή υπογραφής η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος και ο Προϊσταμένος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Tα συγκεκριμένα έργα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές».

 

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εξής εργασίες:

 

  1. Για το Δημαρχείο Νέας Περάμου των Μεγάρων: Αντικατάσταση κουφωμάτων , θερμομόνωση τοίχων και δώματος και αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης.

 

  1. Για το 2o Δημοτικό Σχολείο: Αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση τοίχων και δώματος , αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως αποτέλεσμα των ενεργειακών παρεμβάσεων στα ανωτέρω κτήρια υπολογίζεται ότι θα εξοικονομούνται 251.000 kwh ανά έτος, με παράλληλη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 69 tn κατά έτος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ