Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Όταν ο Σ. Τσίρκας συνάντησε την πρώτη Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με την πρώτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον Κλασικό Μαραθώνιο πριν από 47 χρόνια, κα. Γεωργία Χριστοδούλου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου για να την τιμήσει για την προσφορά της στον αθλητισμό.

Σήμερα στην γιορτή της γυναίκας, συμβολική ημερομηνία των αγώνων των γυναικών για τα δικαιώματά τους, η παρουσία της έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία και είναι τιμή και χαρά μας που είναι μαζί μας.

Πρόκειται για μια γυναίκα που τόλμησε να σπάσει το άβατο του Μαραθωνίου το 1974 και να αγωνιστεί  ανάμεσα σε άνδρες συναθλητές της, παρά τα υποτιμητικά σχόλια και τις αμφισβητήσεις που δέχθηκε. Η αγάπη της για τον αθλητισμό και η πίστη στον εαυτό της, αρκούσαν για να προχωρήσει. Μπορεί να μην αντιλήφθηκε εκείνη την στιγμή την ριζοσπαστική της πράξη, ωστόσο αποτέλεσε έμπνευση για το γυναικείο φύλο στο κομμάτι του αθλητισμού, που ειδικά σήμερα έγινε η αφετηρία για να ανοίξουν τα στόματα και να αρχίσει να αλλάζει η κοινωνία.

«Στο πρόσωπό της τιμούμε σήμερα, στην γιορτή της γυναίκας, όλες τις γυναίκες που τόλμησαν,  που αγωνίστηκαν, που πάλεψαν για μια κοινωνία ισότητας, παρά τις φωνές αμφισβήτησης που υπήρχαν διαχρονικά. Η κ. Γεωργία  Χριστοδούλου αποτελεί έμπνευση, ειδικά τώρα που η κοινωνία μας είναι πιο έτοιμη να ακούσει κάθε γυναίκα που αποφασίζει να σπάσει τη σιωπή της, να αγνοήσει τους φόβους της και να διεκδικήσει την θέση που της αξίζει. Χρόνια πολλά», δήλωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ