Τα αποτελέσματα της Διαδικτυακής Διαβούλευσης για το Πολυθεματικό Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Μαραθώνα

0

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της διαδικτυακής διαβούλευσης για την αξιοποίηση και διαμόρφωση του χώρου, γνωστού ως πρώην ΕΤΒΑ – Εργοστάσιο Πορσελάνης, στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μάκρης.

Με τη συγκεκριμένη διαδικασία που διοργάνωσε η Διοίκηση του Δήμου Μαραθώνα, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του, παραχωρήθηκε στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής η δυνατότητα, όπως εκφράσουν την άποψη κι επιθυμία τους, σχετικά με τις δραστηριότητες/χρήσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο πρότυπο Πολυθεματικό Κέντρο Πολιτισμού που δημιουργείται και φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, αλλά και να καλύψει ένα τεράστιο κενό, διαθέσιμου χώρου πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων.

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων με ποσοστό 15,11% (123ψήφους) ψηφίστηκε η πρόταση Χώρος Προβολών – Θεατρική Σκηνή – Συναυλιακός Χώρος, δεύτερη με ποσοστό 8,23% (67 ψήφους) ψηφίστηκε η πρόταση Συνεδριακό Κέντρο / Διαλέξεις.
Στην τρίτη θέση με ισόποσο ποσοστό 8,11% (66 ψήφους) επιλέχθηκαν οι προτάσεις
Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο και Εκθεσιακός Χώρος. Στην τέταρτη θέση με ποσοστό
7,62% (62 ψήφους) επιλέχθηκε η πρόταση Θερινός Κινηματογράφος και στην
πέμπτη θέση με ποσοστό 7,25% (59 ψήφους) ψηφίστηκε η πρόταση της λειτουργίας
Εργαστηρίων: Ξυλογλυπτικής – Κεραμικής – Ανθοκομίας – Μελισσοκομίας.

Πέρα όμως από τις 16 προτάσεις που συμμετείχαν στη διαδικτυακή διαβούλευση, καθ’ υπόδειξη του Μελετητικού Γραφείου, οι συμμετέχοντες πολίτες, πρότειναν και άλλες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δράσεις, κάποιες από τις οποίες πρόκειται να ληφθούν υπ’ όψιν στη τελική σύνταξη της μελέτης βιωσιμότητας του πρότυπου Πολυθεματικού Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Μαραθώνα.

Τα αποτελέσματα της διαδικτυακής διαβούλευσης έχουν ήδη παραδοθεί στο Μελετητικό Γραφείο το οποίο βρίσκεται στη φάση εκπόνησης της μελέτης βιωσιμότητας, ενώ θ’ ακολουθήσει αρχιτεκτονική και στατική μελέτη.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.