Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

«Ιάσων 23»: Με επιτυχία διεξήχθη η λαμπαδηδρομία προς τιμήν του Ιάσωνα Λαλαούνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου και της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.) πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ με την ονομασία «ΙΑΣΩΝ 23» προς τιμήν του αδικοχαμένου Ιάσωνα Λαλαούνη.

Μια λαμπαδηδρομία ζωής με σκοπό την διάδοση της ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και την Μεταμόσχευση.

Η συλλεκτική «Δάδα Ζωής», εμπνεύσεως και κατασκευής της Α.Ο.Ν.Μ., διένυσε την Μαραθώνια Διαδρομή από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, συνοδευόμενη από μεταμοσχευμένους αθλητές, μαραθωνοδρόμους, Ολυμπιονίκες, αθλητές της ομάδας ΜΑΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και παραδόθηκε στον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Στέργιο Τσίρκα για να τοποθετηθεί σε ειδική προθήκη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του πατέρα του 23χρονου Ιάσωνα ο οποίος τόνισε: «Ο Ιάσωνας ήταν ένα γενναιόδωρο παιδί, που ήθελε πάντα να δίνει. Καλή αντάμωση παιδί μου….».

Με μεγαλείο ψυχής, η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του, προσφέροντας απλόχερα την ελπίδα σε 7 συνανθρώπους μας, που η υγεία τους βρισκόταν σε οριακό σημείο, δίνοντας σε όλους μας μήνυμα ζωής.

Η διοργάνωση της λαμπαδηδρομίας πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και την υποστήριξη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”.

Να τονίσουμε ότι η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ