“Ειρηνικές Πόλεις” 2020: Συμμετοχή του Δήμου Μαραθώνα σε παγκόσμιο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής

0

O Δήμος Μαραθώνα στο πλαίσιο των δράσεων του Διεθνούς Οργανισμού «Mayors for Peace» (Δήμαρχοι για την Ειρήνη), με έδρα την Χιροσίμα της Ιαπωνίας, συμμετέχει στον παιδικό εικαστικό διαγωνισμό με θέμα «Ειρηνικές Πόλεις» 2020.

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής αφορά τα παιδιά που ζούνε στις 7,968 πόλεις παγκοσμίως που είναι μέλη του Οργανισμού «Mayors for Peace» και προάγει την έννοια της ειρήνης στα παιδιά που είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.

Οι ζωγραφιές που επελέγησαν από τον Δήμο Μαραθώνα έχουν ήδη σταλεί στα Κεντρικά γραφεία του Οργανισμού «Δήμαρχοι για την Ειρήνη» στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας για την τελική επιλογή των νικητών που θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου 2021.

Όπως αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του: “Είναι τιμή μας που τα παιδιά του Δήμου Μαραθώνος συμμετέχουν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό που αποτυπώνει μέσα από τα μάτια και την ψυχή τους το πώς θα πρέπει να είναι μια πόλη ειρηνική, μια πόλη φτιαγμένη από αγάπη, όπου οι άνθρωποι σέβονται ο ένας τον άλλον, όπου οι άνθρωποι βοηθούν ο ένας τον άλλον, όπου υπάρχει ελευθερία, ειρήνη και δημιουργία.

Ευχαριστούμε τα σχολεία και κατ’ επέκταση τους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Η συμβολή τους ήταν πολύτιμη για την υλοποίηση του και χωρίς την καθοδήγηση και το ενδιαφέρον τους δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.”

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.