Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δρομολογούνται δύο μεγάλα έργα στο Δήμο Μαραθώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την πορεία υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας και του ΠΕΠ Αττικής αλλά και για τη διαδικασία ένταξης στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής, δύο σημαντικών έργων ανάπλασης για τον Δήμο Μαραθώνα συζήτησαν κατά την συνάντηση εργασίας που είχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Σ. Τσίρκα.

Μεταξύ άλλων, επί τάπητος τέθηκε το θέμα αναβάθμισης του ταρτάν στις εγκαταστάσεις στίβου στο Δημοτικό Στάδιο του Μαραθώνα – Νέας Μάκρης, καθώς επίσης και η ανάπλαση και αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου πορσελάνης στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών και Ανατολικής Αττικής Ν. Πέππας και Α. Αυγερινός αντίστοιχα, η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και ο Δ/ντης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο θέμα της αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου, το έργο προϋπολογίζεται άνω των 570 χιλ ευρώ, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Σταδίου και στην ασφαλέστερη άθληση των αθλητικών σωματείων και των πολιτών που το χρησιμοποιούν.

 

 

Παράλληλα, για την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου πορσελάνης, το οποίο καταλαμβάνει έκταση περίπου 40 στρεμμάτων, ο Περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε τη βούλησή του να διερευνηθεί ο τρόπος ένταξής του στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας προκειμένου να αξιοποιηθεί ως ένας πολυχώρος πολιτισμού, έκφρασης και δημιουργίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ