Ελάτε στην παρέα μας

Μαραθώνα

Δήμος Μαραθώνα εναντίον Ραφήνας – Πικερμίου για την υδροδότηση στον Οικισμό Νέος Πόντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο ζήτημα της διακοπής υδροδότησης ορισμένων κατοικιών στον Νέο Πόντο αναφέρθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Δήμος Μαραθώνα και στις κατηγορίες που δέχεται σχετικά με αυτό από το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Σύμφωνα με αυτή, η διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του Νέου Βουτζά «Οικισμός Νέος Πόντος», που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου οφείλεται σε σοβαρή βλάβη που σημειώθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 11:00. Η βλάβη εντοπίζεται σε δύσβατο σημείο (το δίκτυο περνάει μέσα από ρέμα) είναι σοβαρότερη απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και θα χρειαστεί ως χρόνο αποκατάστασης 3-4 ημέρες.

Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο τμήμα άνηκε στο παλιό δίκτυο Τοπάλογλου, που το 1990 πέρασε στη διαχείριση της τότε Κοινότητας Νέας Μάκρης και είναι πολύ παλιό παρουσιάζοντας πολύ συχνά πολύ σοβαρές βλάβες. Ο Δήμος συμπληρώνει: “Ως εκ τούτου η χθεσινή διακοπή ουδεμία σχέση έχει με τον επερχόμενο διαχωρισμό του δικτύου ύδρευσης που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου, μετά από δεύτερη και τρίτη παράταση που ζήτησε και πήρε ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.”

Το γεγονός αυτό έχει πυροδοτήσει μια “κόντρα” ανάμεσα στους δύο Δήμους, καθώς ο Δήμος Μαραθώνα κάνει λόγο για επίρριψη όλων των ευθυνών στο μέρος του από τον όμορο Δήμο, ενώ οι ίδιοι αποφεύγουν ” από συναδελφική αλληλεγγύη” κατηγορήσουν την αρμόδια Υπηρεσία Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Όπως συμπληρώνει και στη σχετική ανακοίνωση: “Κύριοι συνάδελφοι, εάν είχατε τόση ευαισθησία, εάν νοιαζόσασταν τόσο πολύ για τους συμπολίτες μας, εάν πράγματι δεν θέλατε να μείνουν οι άνθρωποι χωρίς νερό -ούτε μία μέρα- θα είχατε φροντίσει ν’ ανταποκριθείτε στα αιτήματα και τις υπηρεσιακές μας εκκλήσεις -γραπτές και προφορικές- από το Νοέμβριο 2019, προκειμένου να διευθετήσουμε το πρόβλημα από τις πρώτες εβδομάδες ανάληψης των νέων μας καθηκόντων.

Για τελευταία φορά σας καλούμε να αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες του, να συνεργαστούμε και να εργαστούμε μεθοδικά και χωρίς εκατέρωθεν ανακοινώσεις, προκειμένου για την αποκατάσταση της υδροδότησης και την ταχύτερη ομαλοποίηση της κατάστασης. Οτιδήποτε άλλο, όχι μόνο δεν βοηθά σε κάτι, αλλά τείνει να δημιουργηθεί μία απαξίωση των θεσμών στη συνείδηση του κόσμου, η οποία είναι απολύτως βλαβερή για τη Δημοκρατία.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ