Δήμος Μαραθώνα: Διαδικτυακή διαβούλευση για την αξιοποίηση του Εργοστασίου Πορσελάνης

0

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνα προχωρά σε διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση για την αξιοποίηση και διαμόρφωση του χώρου, γνωστού ως πρώην ΕΤΒΑ (εργοστάσιο πορσελάνης) στη Νέα Μάκρη.

Για πρώτη φορά, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψη και την επιθυμία τους, σχετικά με τις δραστηριότητες/χρήσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο πρότυπο Πολυθεματικό Κέντρο Πολιτισμού, το οποίο θα δημιουργηθεί.

Ο νέος αυτός Πολυχώρος θα δίνει το έναυσμα και την αφορμή για συνάθροιση πολιτών όλων των ηλικιών, είτε θα πρόκειται για ποιοτική διασκέδαση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου είτε για οργάνωση και πραγματοποίηση πάσης φύσεως εκδηλώσεων.

Ο Δήμος Μαραθώνα ενημερώνει τους πολίτες ότι το έργο βρίσκεται στη φάση της εκπόνησης μελετών βιωσιμότητας και τους καλεί να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαμόρφωσης και αξιοποίησής του, μέσω της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκινά στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.marathon.gr.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας: «Η χρηματοδότηση για την αξιοποίηση του εργοστασίου έχει εξασφαλιστεί και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα όραμα χρόνων, πραγματικότητα. Δημιουργούμε ένα πρότυπο Πολυθεματικό Κέντρο Πολιτισμού και σας θέλουμε όλους συμμέτοχους. Ζητούμε τη γνώμη των συνδημοτών μας, αναφορικά με τις δράσεις/χρήσεις, που θα μπορούσαν να φιλοξενούνται, καθώς ο Πολυχώρος αυτός θα ανήκει σε σας και στις επόμενες γενιές. Είναι ένας χώρος δικός σας, ένα έργο που θα σας ανήκει, εσείς θα το απολαμβάνετε και ως εκ τούτου εσείς θα πρέπει να το διαμορφώσετε. Οι απόψεις όλων θα καταγραφούν και το τελικό αποτέλεσμα, είμαι σίγουρος, ότι θα είναι το βέλτιστο δυνατό. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς και προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα ανάπτυξης κι ευημερίας του τόπου μας».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.