Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

The Green City: Εκδήλωση με επίκεντρο την ανακύκλωση στις 28 Μαΐου στην Πεύκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη διευθύντρια έργου του Προγράμματος THE GREEN CITY Άννα Κλειδά υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΔΣΝΑ και απευθύνεται σε περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες, στους 66 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Μέσω του THE GREEN CITY, 60 Κινητά Πράσινα Σημεία πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια σε καθημερινή βάση, σταθμεύουν και λειτουργούν σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σημεία στάθμευσης των οχημάτων και δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών του Δήμου σε θέματα ανακύκλωσης, ενώ προγραμματίστηκε σχετική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου 2022 στις 11 π.μ. στην Πλατεία Σοφούλη, στην Πεύκη.

Ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης δήλωσε: «Στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης προσπαθούμε να κάνουμε την ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Για αυτό έχουμε αυξήσει τα ρεύματα ανακύκλωσης που λειτουργούν στον Δήμο μας αξιοποιώντας κάθε συνεργασία. Είχα τη χαρά να συνομιλήσω με τους εκπροσώπους του Προγράμματος The Green City, το οποίο έχει και το στοιχείο της επιβράβευσης για τον πολίτη. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε να πραγματοποιήσουμε δράσεις ενημέρωσης ευαισθητοποίησης, οι οποίες ξεκινούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Η προσπάθεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος είναι διαρκής και συλλογική».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ