Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

«CITIFY – Smart City»: Μία εφαρμογή για έξυπνες πόλεις με ενεργούς πολίτες από το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης χρησιμοποιεί από τον Οκτώβριο του 2017 μία mobile και web εφαρμογή που επιτρέπει στους πολίτες να αναφέρουν στον δήμο προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους.
Η εφαρμογή ‘CITIFY Smart City’ είναι ένα σύστημα άμεσης καταγραφής προβλημάτων σε κάθε γειτονιά του Δήμου και στόχος της είναι να δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη να συμμετέχει ενεργά στην επίλυσή τους. Με την εφαρμογή ο πολίτης μπορεί να γίνει πιο ενεργός και να συμμετέχει άμεσα στην βελτίωση της καθημερινότητάς του.
Μέσα από τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης ή κατεβάζοντας την εφαρμογή στο κινητό του, ο πολίτης συνδέεται και αποκτά το δικαίωμα να ανεβάζει στο σύστημα σχόλια, κριτικές, φωτογραφίες, καταγράφοντας προβλήματα που συναντά στην πόλη.
Παρατημένα οχήματα, προβλήματα στον φωτισμό ή στην καθαριότητα, κακή διαμόρφωση χώρων για άτομα με ειδικές ανάγκες, λακκούβες, ενοχλήσεις και προβλήματα που προσβάλλουν τον τρόπο ζωής και δυσκολεύουν την καθημερινότητά είναι τα πιο συχνά προβλήματα που έχουν φωτογραφηθεί και «ποσταριστεί στην εφαρμογή από τους «Citifiers» του Δήμου.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένας ζωντανός – αυτοτροφοδοτούμενος μηχανισμός που ενώνει τους πολίτες με την πόλη που ζουν, και ο οποίος καθημερινά γίνεται ισχυρότερος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ