Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Το πρόγραμμα “The Green City” στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης κάθε Δευτέρα και Πέμπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρόγραμμα THE GREEN CITY έρχεται και στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΔΣΝΑ και την εταιρεία Citipost και απευθύνεται σε περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες, στους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Μέσω του THE GREEN CITY, 60 Κινητά Πράσινα Σημεία πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια σε καθημερινή βάση, σταθμεύουν και λειτουργούν σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Αττικής.

Οι πολίτες ενημερώνονται μέσω της mobile εφαρμογής THE GREEN CITY για τα σημεία στα οποία θα λειτουργούν τα Κινητά Πράσινα Σημεία και προσκομίζουν διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά. Με αυτόν τον τρόπο τους δίνεται η δυνατότητα να ανακυκλώνουν υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται. Δυνατότητα εγγραφής στο πρόγραμμα υπάρχει:

  • μέσω της mobile εφαρμογής The Green City, που είναι διαθέσιμη σε GOOGLE PLAY και APP STORE
  • στα Κινητά Πράσινα Σημεία, είτε μέσω της ειδικής touch οθόνης ή μέσω γραπτής αίτησης
  • μέσω της επίσημης σελίδας https://www.thegreencity.gr/

Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη μέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος, οι οποίες παρουσιάζονται στη mobile εφαρμογή THE GREEN CITY.

Στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης πραγματοποιούνται δύο δρομολόγια την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη με τρεις στάσεις σε κάθε δρομολόγιο. Τα σημεία επίσκεψης του ΚΠΣ είναι τα ακόλουθα:

 

ΔΕΥΤΈΡΑ

9:30 – 12:00: Δημαρχείο Πεύκης (Ρήγα Φεραίου & Αγίου Παντελεήμονος)

12:30 – 14:25 Πλατεία Δημοκρατίας (Πίνδου & Δημοκρατίας)

14:45 – 15:40 Πλατεία Κύπρου (Κύπρου & Παύλου Μελά)

 

ΠΈΜΠΤΗ

9:30 – 12:00: Λεωφ. Αγίας Βαρβάρας & Γρ. Λαμπράκη

12:30 – 14:25 Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 72 (Τράπεζα Πειραιώς)

14:45 – 15:40 Δημαρχείο Λυκοβρύσεως (Λυκοβρύσεως & Αγίας Βαρβάρας)

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε: «Στον Δήμο Λυκίβρυσης- Πεύκης προσπαθούμε να κάνουμε την ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.  Για αυτό έχουμε αυξήσει τα ρεύματα ανακύκλωσης που λειτουργούν στον Δήμο μας αξιοποιώντας κάθε συνεργασία. Με την Περιφέρεια συνεργαζόμαστε για τους εσωτερικούς κάδους που έχουμε τοποθετήσει στα δημοτικά κτίρια και στη συλλογή βιοαποβλήτων, για την οποία μας έχει παραδώσει ένα ειδικό απορριμματοφόρο και τους καφέ κάδους. Στηρίζουμε και το Πρόγραμμα The Green City που έχει και το στοιχείο της επιβράβευσης για τον πολίτη. Η προσπάθεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος είναι διαρκής και συλλογική».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ