Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

«Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης ξεκίνησε την υλοποίηση του Σχεδίου με τίτλο «ΑΛΜΑ» που αφορά στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με Αρχή Διαχείρισης τον ΟΠΕΚΑ.

Στο Διαδημοτικό Σχήμα του Έργου συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου Αττικής και Δήμος Χαλανδρίου, με Διαχειριστή Φορέα την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης και λειτουργεί συμπληρωματικά στο πλαίσιο εφαρμογής δημόσιων πολιτικών καταπολέμησης της έλλειψης αυτής. Βασικός στόχος είναι η άμεση μετάβαση, των παραπάνω ατόμων και οικογενειών, σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης και η επανένταξη τους στον κοινωνικό ιστό και στην αγορά εργασίας.

Ομάδες-Στόχος:

• Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων ή Υπνωτήρια,
• Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων ως άστεγοι που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα (τροχόσπιτα, αυτοκίνητα, αυτοσχέδιες κατασκευές, παραπήγματα, παράγκες, containers, ακατάλληλα για κατοίκηση κτίρια με βάση την κείμενη νομοθεσία),
• Γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας,
• Άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν σπουδάζουν και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία.

Παροχές Προγράμματος:

• Επιδότηση ενοικίου για διάστημα έως και 18 μήνες
• Κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας
• Επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες
• Ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίησή τους

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε δημιουργήσει στον Δήμο μας ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο συνεχώς προσπαθούμε να διευρύνουμε αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης και κάθε δυνατή συνεργασία. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εργασίας μέσω αυτού του προγράμματος και γινόμαστε από τους πρώτους Δήμους που παρέχουν στέγαση και εργασία για τους αστέγους συμπολίτες μας και σε οικογένειες που διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα. Ο στόχος μας είναι: κανένας συμπολίτης μας χωρίς προστασία.»

Οι όροι και οι προϋποθέσεις υλοποίησης του προγράμματος Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους καθορίζονται στην υπ΄αρ. 60134/786/15-12-2017 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 4545 τ.Β΄), που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 12 του Ν.4506/2017 (ΦΕΚ 191 τ.Α΄), καθώς και στην υπ΄αρ. Δ13/οικ.11184/932/21-02-2018 Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων (ΑΔΑ: 6ΛΡΨ465Θ1Ω-8Μ4).

Οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν στις παραπάνω κοινωνικές ομάδες, μπορούν να επικοινωνούν στα κάτωθι τηλέφωνα:
210 6145153, Ζαφειροπούλου Νίκη, Κοινωνική Λειτουργός
210 6145451, Καραμιχάλη Γεωργία, Κοινωνική Λειτουργός

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ