Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση “Η μοναξιά στο έργο της Κ. Παπαδάκη μέσα από την εφηβική ματιά”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Η μοναξιά στο έργο της Κ. Παπαδάκη μέσα από την εφηβική ματιά” στις 13 Νοεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης Πεύκης με την ενεργό και πρωτότυπη συμμετοχή των μαθητών του 1ου Λυκείου Λυκόβρυσης. Να σημειώσουμε ότι η συγγραφέας έχει τιμηθεί με το Βραβείο Λογοτεχνίας 2017 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΚΟΙΠΑΠ Άννα Ασπραδάκη, αλλά και ο υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλίας Πολλάτος απευθύνουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές τους για την εξαιρετική παρουσίαση.
Ειδικότερα, η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Άννα Ασπραδάκη επισημαίνει: “Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την επιλογή του έργου, το οποίο συνοδεύεται από διαχρονικά μηνύματα Αξιών και ιδανικών. Πραγματικά αξιέπαινη ήταν η πρωτοβουλία διοργάνωσης της παράστασης στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του 1ου Λυκείου Λυκόβρυσης, αξιοποιώντας το σχολείο ως φορέα δημιουργικότητας, τρόπο αντίληψης και λειτουργίας που υιοθετείται από το σύνολο των σχολείων του Δήμου μας. Η πρακτική αυτή αξίζει συγχαρητήριων, θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ενώ η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη με χαρά θα φιλοξενήσει και άλλες πρωτότυπες ιδέες των σχολείων της Λυκόβρυσης Πεύκης. Γιατί είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι η αξιοποίηση του σχολείου ως φορέα δημιουργικότητας:
α) Καλλιεργεί την κριτική αντίληψη, τη δημιουργική σκέψη, ενώ αποτελεί τη βάση προώθησης πρωτότυπων ιδεών.
β) Βοηθά στην ανάπτυξη της ικανότητας αυτοδιόρθωσης και ανάπτυξης μηχανισμού εναλλακτικών τρόπων επίλυσης προβλημάτων.
γ) Συνδράμει καταλυτικά στη δημιουργία οργανωτικής σκέψης και στην αποτελεσματικότητα της μαθησιακής διδασκαλίας.
δ) Καθοδηγεί τους μαθητές να σκέφτονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα κριτήρια διάκρισης και επιλογής.
Αυτά είναι μόνο από μερικά από μία σειρά από ωφέλειες που προκύπτουν από τη δημιουργική συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών στο πλαίσιο της δημιουργικής λειτουργίας των σχολείων. Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης και το Νομικό του Πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ θα βρίσκεται σταθερά δίπλα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία της Λυκόβρυσης Πεύκης στηρίζοντας και συνδράμοντας στις πρωτοβουλίες, τις ανάγκες και τις δράσεις τους”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ