Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Π. Ιωάννου: “Οι δικαιολογίες και τα άλλοθι στέρεψαν για την δημοτική αρχή”

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση για τη διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης έκανε ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Δημιουργία” κ. Π. Ιωάννου.

Όπως αναφέρει: “Η αδιαφορία του Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την δημοκρατική λειτουργία και τις ομαλές διαδικασίες διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας ήταν και είναι δεδομένη.

Τον πρώτο καιρό και παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης του Δήμου μας ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης έλαμπε δια της απουσίας του, υποβαθμίζοντας τον θεσμό, που αποτελεί και την πεμπτουσία της δημοκρατικής διαδικασίας.

Ο κορωνοϊός του έδωσε τα άλλοθι και τις δικαιολογίες, που πάντοτε αναζητούσε, και η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου σταμάτησε με φυσική παρουσία όχι μόνον για τον ίδιο, αλλά για όλους, αφού πλέον οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μια φορά τον μήνα λάμβανε χώρα μόνον μέσα από το διαδίκτυο.

Για παρουσία των Δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμη και για θέματα, που άπτονται των άμεσων ενδιαφερόντων ή και συμφερόντων τους δεν γίνεται ούτε λόγος.

Στην συντριπτική πλειονοψηφία των άλλων Δήμων, τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι και πάλι με φυσική παρουσία.

Η παρουσία Δημοτών στα Δημοτικά Συμβούλια, έστω και με την χρήση μάσκας, είναι επίσης κοινός τόπος πλέον.

Καιρός είναι να γίνει το ίδιο και στον Δήμο μας.

Καιρός είναι η Δημοτική Αρχή να αποδείξει ότι είναι και Δημοκρατική και ότι σέβεται τους Δημότες, αλλά και όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και το Δημοτικό μας Συμβούλιο να αποκτήσει και πάλι ουσιαστική λειτουργία, με την φυσική παρουσία πρώτα του ιδίου του Δημάρχου και όλων των Δημοτικών Συμβούλων και των ενδιαφερομένων Δημοτών της πόλης μας.

Θα λειτουργήσετε δημοκρατικά έστω και την ύστατη ώρα κύριε Μαυρίδη ή θα παραμείνετε στην μνήμη όλων σαν ο Δήμαρχος που απέφευγε τα Δημοτικά Συμβούλια, όπως άλλοι αποφεύγουν το λιβάνι;”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ