Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Π. Ιωάννου: “Δημιουργείται η ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα σύνδεσης επιχειρήσεων – ανέργων”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην εφαρμογή της ιδέας της ψηφιακής διαδραστικής πλατφόρμας που αφορά στη συνεργασία επιχειρήσεων και ανέργων προχωρά ο δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως μας ενημερώνει στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο ιθύνων νους του όλου πρότζεκτ, κ. Παναγιώτης Ιωάννου.

Στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν να εγγράφονται οι επιχειρήσεις, οι οποίες εδρεύουν σε συγκεκριμένους Δήμους και σε όμορους Δήμους και οι άνεργοι της περιοχής των αντίστοιχων Δήμων.
Ο Αντιδήμαρχος, κ. Ιωάννου, αρμόδιος για θέματα επιχειρηματικότητας παρουσιάζει τις εξελίξεις για την υλοποίηση της πλατφόρμας που την είχε διατυπώσει δημόσια σε ΜΜΕ και social media από το Δεκέμβριο του 2019, καθώς επίσης και στην 1η επιχειρηματική συνάντηση, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 24 Φεβρουαρίου 2020.

Κύριε Ιωάννου, ποια είναι η καινοτομία που φέρνει αυτή η πλατφόρμα που δημιουργείται στον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης;
Η καινοτομία αυτής της ιδέας είναι η διευκόλυνση της επικοινωνίας ανάμεσα στους επιχειρηματίες και τους ανέργους πολίτες, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η ολοκληρωμένη προσέγγιση για την καταπολέμηση της ανεργίας των πολιτών με αυτοματοποιημένες ενέργειες χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα. Επίσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν προσφορές για τα προϊόντα τους στους πολίτες.

Βρισκόμαστε, πλέον, στη φάση της εφαρμογής της;
Την ιδέα αυτή την υλοποίησε τεχνικά, με τη σύμφωνη γνώμη μου, επιμελήθηκε δε η εταιρεία SELECT SOFTWARE και έλαβε ως domain name αυτής της τεχνικής υλοποίησης το όνομα όπου σύντομα θα ανακοινώσουμε.

Πότε ξεκίνησε αυτή η συνεργασία;
Αυτή η συνεργασία ξεκίνησε μετά την γνωριμίας στην 1η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (φώτο) και είναι από τα θετικά αποτελέσματα αυτής της διοργάνωσης που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Σε τι επίπεδο βρίσκεται η συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια;
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι εγώ και οι συνεργάτες γιατί από την πρώτη στιγμή η Αντιπεριφερειάρχης κα Λουκία Κεφαλογιάννη αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και σύντομα θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα για αυτή την σπουδαία συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής.

Πότε αναμένεται η επίσημη παρουσίαση της;
Είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε την παρουσίαση της πλατφόρμας στις 27 Απριλίου όπως αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει και απλά περιμένουμε να δούμε πως θα πάει η κατάσταση στη χώρας και θα προγραμματίσουμε την παρουσίαση της πλατφόρμας όπου αυτή την στιγμή είναι έτοιμη να δουλέψει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ