Πεύκη: Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων ενημερώθηκαν για τον Covid – 19

0

Μετά από αίτημα της Διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Πεύκης, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης πραγματοποίησε ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου για την πρόληψη και αποφυγή της μετάδοσης του Covid -19. 

Η δράση έγινε στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την προστασία από τη διάδοση
του κορωνοϊού, το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασία.

 

Επιπλέον, έγινε εκπαίδευση στη σωστή χρήση της μάσκας και στον σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών από την νοσηλεύτρια του Τμήματος.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Τα μέτρα πρόληψης (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, υγιεινή των χεριών) είναι αποτελεσματικά, όταν εφαρμόζονται την κατάλληλη στιγμή, με τη σωστή μέθοδο και τεχνική. Κάθε φορά που τα εφαρμόζουμε προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας από την μετάδοση του νέου κορωνοϊού και περιορίζουμε τον αριθμό των συνανθρώπων μας που θα νοσήσουν και μάλιστα κάποιοι από αυτούς πολύ σοβαρά. Αποτελούν ασπίδα] προστασίας για πολίτες, επαγγελματίες της υγείας και ασθενείς. Η ενημέρωση και η σωστή εκπαίδευση των μαθητών στέλνει μήνυμα, ότι μπορούμε με την υιοθέτηση των μέτρων πρόληψης στην καθημερινότητα μας να συμβάλλουμε
όλοι στην προσπάθεια προστασίας της κοινωνίας από την εξάπλωση του νέου ιού».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.