Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Ο Γ. Λέων της αντιπολίτευσης απαντάει στον Μ. Ψυχάλη, Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης για το Πολεοδομικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γρηγόρης Λέων, επικεφαλής της παράταξης “Λυκόβρυση-Πεύκη Μαζί”, κατηγορεί τον Δήμαρχο, Μάριο Ψυχάλη, για ψευδή λόγια όσον αφορά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λέων παρέθεσε όσα φαίνεται να είχε δηλώσει ο κ. Ψυχάλης τον Ιούνιο του 2022 ως μέλος της αντιπολίτευσης:

“O Μάριος Ψυχάλης καταψήφισε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα παρακάτω:
·         Επιπτώσεις Κύμης
·         Επιπτώσεις Mall
·         Επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον

Στη συνέχεια, ο κ. Ψυχάλης υποστήριξε ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν λύνει, αλλά δημιουργεί προβλήματα μεταξύ των οποίων τα παρακάτω:

·         Ατμοσφαιρική ρύπανση εξαιτίας των κεντρικών αρτηριών που διέρχονται πλησίον ή εντός του Δήμου
·         Άσκηση οικιστικών πιέσεων εντός των θυλάκων δασικού πρασίνου (πχ παράνομες κατατμήσεις εντός του δάσους Κάσδαγλη)
·         Μόλυνση ρεμάτων (πχ ρέματος Πύρνας με απόβλητα, σκουπίδια από τις παρακείμενες βιομηχανίες, βιοτεχνίες)
·         Ρύπανση από τις βιομηχανικές δραστηριότητες
·         Προβληματική προσπέλαση και εξυπηρέτηση εξαιτίας της διαμπερούς κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων
·         Μεγάλοι κυκλοφοριακοί φόρτοι στους κεντρικούς άξονες (Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου)

Ο κ. Ψυχάλης αναρωτήθηκε ποιο είναι το όραμα του Δήμου, έκανε λόγο για «αποκλεισμό των κατοίκων από τη δημόσια διαβούλευση» προσθέτοντας παράλληλα ότι «υπήρχε αποκλεισμός των επικεφαλής των παρατάξεων από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής», ενώ ζήτησε από τη δημοτική Αρχή να δεσμευτεί ότι δεν θα μετατρέψει το ημιτελές κλειστό σε αμαξοστάσιο”.

Κατόπιν, ο κ. Λέων πρόσθεσε πως ο Δήμαρχος τώρα φέρεται να δηλώνει τα εξής: «Η διαδικασία αναθεώρησης του διήρκεσε πολλά χρόνια, και σε αυτό συνέβαλαν τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες, επιστήμονες, όπως επίσης η απελθούσα Δημοτική αρχή, τους οποίους ευχαριστώ!». 

Κλείνοντας το κείμενό του, ο επικεφαλής της “Λυκόβρυση-Πεύκη Μαζί” σχολιάζει “Ο κ. Ψυχάλης συγχαίρει και ευχαριστεί την απελθούσα αρχή. Αναγνωρίζει το ψέμα του και θα της ζητήσει και συγγνώμη; Ή μήπως σκοπεύει να αναθεωρήσει το αναθεωρημένο σχέδιο ώστε να λύσει τα προβλήματα που εκείνος εντόπιζε μόλις ενάμιση χρόνο πριν;”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ