Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Οι υπάλληλοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εκπαιδεύτηκαν στη χρήση απινιδωτή

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη χρήση αυτομάτων εξωτερικών απινιδωτών εκπαιδεύτηκαν 50 υπάλληλοι του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης, που εργάζονται στα δύο δημοτικά καταστήματα του Δήμου την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε καθώς από τον Δεκέμβριο του 2022 αποκτήθηκαν με ίδιους πόρους  2 αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές (ΑΕΑ) εκ των οποίων  ο ένας τοποθετήθηκε στο Δημαρχείο της Πεύκης και ο δεύτερος στο Δημοτικό Κατάστημα της Λυκόβρυσης. Oι ΑΕΑ έχουν καταχωρηθεί στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών της Οργάνωσης «KIDS SAVE LIVES», ώστε να μπορούν να καλύψουν την ευρύτερη περιοχή όταν και εφόσον χρειαστεί, ενώ πλέον έχουν εκπαιδευτεί οι εργαζόμενοι στα δύο δημοτικά καταστήματα από την εταιρεία που προμήθευσε τους απινιδωτές.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές υπολογίζεται ότι ποσοστό 16%-20% των ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ανακοπή αφορά κυρίως σε νεαρά άτομα χωρίς να προηγούνται προειδοποιητικά σημεία και εκδηλώνεται συνήθως με κοιλιακή μαρμαρυγή που είναι απινιδώσιμος ρυθμός. Το ποσοστό επιβίωσης εξαρτάται άμεσα από τις δεξιότητες και την ετοιμότητα του παρευρισκομένου, που μπορεί να χειριστεί απινιδωτή. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Για αυτούς τους λόγους προμηθευτήκαμε αυτομάτους εξωτερικούς απινιδωτές, που δεν προορίζονται μόνο τους εργαζομένους και πολίτες που επισκέπτονται τα δύο Δημαρχεία, αλλά την ευρύτερη περιοχή και φροντίσαμε σύμφωνα με την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση να εκπαιδευτούν οι δημοτικοί υπάλληλοι στη χρήση τους. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στην εκπαίδευση.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ