Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εκπαιδεύονται να… σώζουν ζωές

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αποδεικνύουν, μέσα από τις δράσεις και τις ενέργειες που πραγματοποιούν, πως έχουν βαθιά ενσυναίσθηση και αγάπη για τον άνθρωπο.

Στο πλαίσιο αυτό, δύο σχολεία του Δήμου, και συγκεκριμένα το 2ο Λύκειο Πεύκης και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό δεξιοτήτων καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη από την MKO «Kids Save Lives».

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος περίπου 180 σχολεία από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν, εκπαιδεύτηκαν εντατικά πριν τον διαγωνισμό από τη νοσηλεύτρια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Εθνικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και μέντορα του «Kids save lives», Μαρία Ματσούνη, καθώς και από την πιστοποιημένη διασώστρια του 2 Λυκείου Πεύκης και εκπαιδευτικό, Μαργίαννα Μανδηλαρά, και την επίσης πιστοποιημένη διασώστρια και σχολική νοσηλεύτρια του Ειδικού Σχολείου, Γιώτα Χατζηιωαννίδου.

Η δράση συνεχίζεται. Μέχρι σήμερα, έχουν εκπαιδευτεί στις δεξιότητες της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης παιδιά από 5 σχολεία του Δήμου.

Πιο πρόσφατα, μετά από αίτημα των συλλόγων και κηδεμόνων των 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, του 2ου Γυμνασίου Πεύκης και του 2ου Λυκείου Πεύκης πραγματοποιήθηκε τρίωρο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Μάθε να σώζεις μια ζωή με τα δυο σου χέρια… Μπορείς»!

Οι παρευρισκόμενοι (γονείς και εκπαιδευτικοί) είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε δεξιότητες, όπως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, πλάγια θέση ασφαλείας και πνιγμονή από ξένο σώμα από την νοσηλεύτρια του Δήμου και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ERC (ευρωπαϊκού συμβουλίου αναζωογόνησης), Μαρία Ματσούνη.

Παρούσα στην ήταν και η αντιδήμαρχος Παιδείας και εκπαιδευτικός, Κατερίνα Φασουλά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ