Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Νέος κανονισμός καθαριότητας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και τα πρόσφατα πεπραγμένα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εφαρμόζοντας την προγραμματική θέση για εφαρμογή της συμμετοχικής πολιτικής, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ανακοίνωσε τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας και τον έθεσε σε ανοιχτή διαβούλευση έως τις 30 Απριλίου, ζητώντας τη γνώμη των πολιτών για παρεμβάσεις και βελτιώσεις που θα συμβάλλουν στη συνολική βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος καλεί τους δημότες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του, να μελετήσουν το κείμενο του Κανονισμού, να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα και να αποστείλουν τις προτάσεις τους. Για λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://likovrisipefki.gr/…/kanonismos-kathariotitas.html.

Πέραν αυτού, η δημοτική αρχή υλοποίησε μια ακόμα δέσμευση, καθώς από το πρωί της Τετάρτης, 10 Απριλίου 2024, επανεκκίνησαν τα δρομολόγια του σχολικού λεωφορείου για την εξυπηρέτηση των παιδιών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, ενώ στο εξής θα έχει τη δυνατότητα και για τη μεταφορά βρεφών.

Όπως είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος της πόλης, Μάριος Ψυχάλης, ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν τεθεί σε λειτουργία οι απαιτούμενες εργασίες αδειοδότησης και μετατροπής του οχήματος και πλέον είναι πλήρως διασκευασμένο και σε συμμόρφωση με τους κανόνες ασφαλείας, διαθέτοντας παράλληλα τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας και του Κ.Ο.Κ. Πλέον, έως τη λήξη του σχολικού έτους, θα εξυπηρετηθούν συνολικά 28 παιδιά άνω των 2,5 ετών και 5 βρέφη, ενώ με την έναρξη της νέας χρονιάς, θα επαναληφθεί η διαδικασία αιτήσεων, ώστε να γίνει ο σχετικός προγραμματισμός. Σημειώνεται ότι το όχημα είναι χωρητικότητας συνολικά 30 θέσεων, ενώ για αποκλειστική μεταφορά βρεφών, μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 18 θέσεις.

Όσον αφορά το περιβάλλον

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης συμμετείχε ενεργά την Κυριακή 14 Απριλίου στην ταυτόχρονη εθελοντική δράση του Lets’ do it Greece σε όλη την Ελλάδα, με δύο παράλληλες δράσεις καθαρισμού αλσών σε Λυκόβρυση και Πεύκη. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκαν:
– Καθαρισμός Άλσους Κάσδαγλη στην Πεύκη (Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου & Καζαντζάκη)
– Καθαρισμός Άλσους Αργύρη στην Λυκόβρυση (Διεύθυνση: Δάσους & Πευκών)

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι καθαρισμοί σε δημοτικούς χώρους και χώρους πρασίνου, καθώς και των δασών της πόλης από τα αγριόχορτα, με στόχο τόσο την αντιπυρική προστασία, όσο και την αισθητική αναβάθμιση των γειτονιών. Τα συνεργεία του Δήμου, υπό την εποπτεία του αντιδημάρχου Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Γιαννόπουλου, επιχειρούν καθημερινά σε όλες τις γειτονιές της πόλης, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με χρήση των ειδικών μηχανημάτων τόσο στους δημόσιους χώρους, όσο και στα δάση του Δήμου.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν επίσης και η εκδήλωση που παρουσίασαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πεύκης στο Δημοτικό Θέατρο με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα EPAS «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και ο θέμα της ήταν «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στην πράξη-δράση για την κλιματική αλλαγή και την επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος».

Αιμοδοσία

Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε η 1η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για το 2024 σε συνεργασία με το “Παίδων Αγία Σοφία”, όπου συνολικά προσήλθαν 95 άτομα και συλλέχθηκαν 79 μονάδες αίματος. Ιδιαίτερα αισιόδοξο ήταν το γεγονός ότι στο μητρώο εθελοντών αιμοδοτών του Δήμου εγγράφηκαν 13 νέοι αιμοδότες, ανάμεσά στους οποίους 7 άτομα ηλικίας 17 ετών, που συμμετείχαν στην αιμοδοσία με υπεύθυνη δήλωση γονέα, προσφέροντας με χαρά αίμα για την τράπεζα αίματος του Δήμου.

Κοινωνικό πρόσημο – Παρεμβάσεις

Την εβδομάδα που προηγήθηκε, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία αιτήσεων για τη χορήγηση διατακτικών επιταγών για αγορά προϊόντων από σούπερ μάρκετ ενόψει Πάσχα, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες του Δήμου.

Στο μεταξύ, η κοινωνική προσφορά συνεχίστηκε και προς τα μέλη των ΚΑΠΗ, όπου είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια κατανυκτική εμπειρία, καθώς παρακολούθησαν την λειτουργία των Γ’ Χαιρετισμών στον Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης Σωτήρος Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής.

Την ίδια ώρα, τα συνεργεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Καθημερινότητας και Συντήρησης Δημοτικών Υποδομών, Γιάννη Καλαμπαλίκη, προχωρούν σε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις για ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ