Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Μ. Πατούλη Σταυράκη: «Η εμπέδωση μιας κοινωνίας χωρίς ανισότητες αποτελεί στόχο για τον οποίον θα εργαστούμε ως νέα Διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επίκεντρο τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, και Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει το χρέος μας ως κοινωνίες να διατηρήσουμε αναμμένο το “φως” της μνήμης για τους 67.000 Έλληνες εβραίους, αλλά και για τα 6.000.000 των εβραίων που εκτοπίστηκαν, βασανίστηκαν και βάναυσα θανατώθηκαν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος. Μας υπενθυμίζει το ηθικό και ιστορικό καθήκον μας ως κοινωνία, ως τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλουμε στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς εμπεδώνοντας την ασφάλεια και την ειρήνη.. Οι κατακτήσεις της ανθρωπότητας στο επίπεδο των ανθρωπίνων ιδεωδών αποτελούν το «αντίδοτο» μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο για ένα νέο Ολοκαύτωμα. Επαγρυπνώντας, και διαμορφώνοντας τη συνείδηση της νέας γενιάς στη βάση του σεβασμού του ανθρώπου, μπορούμε να αποτρέψουμε να επαναληφθούν αντίστοιχες βαρβαρότητες. Η προώθηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης για έναν κόσμο ειρηνικό, δίκαιο, χωρίς ανισότητες και κάθε είδους διαχωρισμούς και αποκλεισμούς αποτελεί τη βάση στην οποία θα εργαστούμε ως νέα Διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για μια κοινωνία αλληλοσεβασμού και προόδου».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ