Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Με τη φράση “Κάτι πρέπει να αλλάξει στα δημοτικά δρώμενα” τοποθετείται ο Παναγιώτης Ιωάννου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κείμενο που θα προκαλέσει αντιδράσεις, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, η παράταξη “Λυκόβρυση Πεύκη 2020”, η οποία δίνει το παρόν από το 2014 κάνοντας συχνές επισημάνσεις αλλά και επικοδομητική κριτική στην δημοτική αρχή του Τάσου Μαυρίδη, τονίζει, πως ο Δήμος χρειάζεται μια νέα πολιτευτική κατεύθυνση στην επόμενη μέρα των εκλογών.
Συνεχίζει με σύντομη αποτίμηση του έργου της δημοτικής Αρχής, το κρίνει ανεπαρκές λέγοντας πως η Δημοτική Αρχή “κουράστηκε” γρήγορα παραδίδοντας ημιτελές έργο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το 2019 είναι έτος δημοτικών εκλογών! Οι μηχανές προετοιμασίας έχουν ήδη <ανάψει> και οι διεργασίες είναι πλέον ορατές σηματοδοτώντας την προεκλογική περίοδο. Σ’ αυτό το σκηνικό όσοι από μας ενδιαφερόμαστε και μας απασχολούν τα της πόλης μας, έχουμε ήδη ξεκινήσει τις επαφές και τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι πολιτικά να τοποθετηθούμε στη μέχρι τώρα πορεία της Δημοτικής μας Αρχής, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε τις πρωτοβουλίες μας αυτές.

Η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε αναμφισβήτητα το 2014 με οράματα και σχέδια τρανά, υποσχόμενη σε όλους ένα νέο ήθος και ύφος στα δημοτικά δεδομένα, για τα οποία θεωρεί ότι προσπάθησε και προσπαθεί ακόμα. Εμείς ως ΝΕΑ Δημοτική παράταξη που δημιουργήθηκε μετά τις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές του 2014 (6/6/2014), δεν θεωρούμε ότι απέτυχε ολοκληρωτικά. Θα ήταν άδικο! Όμως αυτό που φάνηκε από την πρώτη στιγμή της δράσης της είναι πως γρήγορα κουράστηκε, γρήγορα παραιτήθηκε από τα οράματά της, έχασε τη δεδηλωμένη. Και το έργο της, τελειώνοντας η θητεία της, είναι ημιτελές, σε μια εποχή που συνεχώς απαιτεί, σε μια εποχή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχώς αναλαμβάνει νέες και δυναμικές πρωτοβουλίες. Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν έχει ούτε ένα δικό του έργο να αφήσει στον επόμενο δήμαρχο που θα αναλάβει σε λίγους μήνες.

Δεν διαπνεόμεθα από στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα αυτή που δεν αμφισβητείται. Στη μικρή μας τετραετή πορεία στα δρώμενα της πόλης μας πολλές φορές επισημάναμε τα κακώς κείμενα και τη λανθασμένη πορεία που δεν ήταν άλλη από την πεπατημένη πορεία που έχουν όσοι δεν έχουν όραμα, όρεξη για δουλειά και δεν μπορούν να διαχειριστούν τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου μας. Σήμερα η αποτίμηση του έργου της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής είναι ελλειμματική και ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις ανύπαρκτη! Για το λόγο αυτό κάτι πρέπει να αλλάξει στα δημοτικά δρώμενα! Είναι ανάγκη, είναι επιβεβλημένο καθήκον όλων μας!

Το δικό μας κεντρικό σύνθημα είναι το <ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ>! Εμείς προσπαθούμε τέσσερα χρόνια τώρα να το υλοποιούμε με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια, γιατί πιστεύουμε πως το <εμείς> είναι πολύ πιο ισχυρό από το <εγώ>. Είναι ανάγκη να συστρατευθούμε όλοι που θέλουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση, παραμερίζοντας αυτά που μας χωρίζουν και να επιδιώξουμε να εργαστούμε με γνώμονα το κοινό καλό της πόλης μας, που έχουμε αποδείξει πως την αγαπάμε ασυνθηκολόγητα και ολοκληρωτικά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ