Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τα “ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΑ 2022” στην Πεύκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αυλή του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης για την εκδήλωση «Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων “ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΑ 2022”, που τελούνται υπό τη σεπτή ευλογία του Σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου.

Η εκδήλωση που ήταν συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης, του Ιερού Ναού και του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης συμπεριλάμβανε μουσικοχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή του Μουσικού Συνόλου «ΗΧΑΓΩΓΟΣ» και του χορευτικού συγκροτήματος του ΠΕΠ με υπεύθυνη τη Μαρία Μπαφαλούκου, καθώς και ομιλία του Καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Εμμανουήλ Βαρβούνη.

Ο κ. Μαυρίδης, που απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση δήλωσε σχετικά: «Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου τιμήσαμε Ιερά Μητρόπολη, Ιερός Ναός και Δήμος τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας και στους σεβαστούς πατέρες του ιερού ναού. Επίσης στο Μουσικό Σύνολο Ηχαγωγός, στο Χορευτικό του ΠΕΑΠ, στον κ. Βαρβούνη για την εξαιρετική ομιλία του και σε όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή την εκδήλωση.»

 

 

Στην εκδήλωση τιμής παραβρέθηκε και ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Δημιουργία .

Ο κ. Ιωάννου στο πλαίσιο της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δημότες και να αφουγκραστεί τις σκέψεις τους για την επόμενη ημέρα στο Δήμο. Μετά την λήξη της εκδήλωσης συνεχάρη το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού κ Μαραθώνος κ. Κύριλλο για την εμπνευσμένη ιδέα της εκδήλωσης καθώς και τους διοργανωτές.

 

 

Ακόμη το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμαρχος, αλλά και ο κ. Ιωάννου βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης προκειμένου να συμμετέχουν στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο της Ιεράς Πανηγύρεως, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας των Βρυούλων, από την Ιερά Μητρόπολη Βρυούλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη δέουσα λαμπρότητα, με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαοδικείας και εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα κ. Θεοδώρητου. Συμμετείχαν πολλοί ιερείς καθώς και εκατοντάδες πιστοί που προσήλθαν ευλαβικά και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των εικόνων και των ιερών λειψάνων. Συμμετείχαν οι φιλαρμονικές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ο Σύλλογος Κρητών Λυκόβρυσης- Πεύκης «Ο Τάλως».

 

Μέρος του φωτογραφικού υλικού προέρχεται από την ιστοσελίδα: orthodoxia.info

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ