Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Λυκόβρυση – Πεύκη: Χωρίς προβλήματα επέστρεψαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τους διευθυντές των δημοσίων Λυκείων της πόλης επικοινώνησε τη Δευτέρα 11/5 το πρωί ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις σχολικές μονάδες που επαναλειτούργησαν, με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να επιστρέφουν στα θρανία.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον Διευθυντή του 1ου Λυκείου Πεύκης Ανδρέα Κότσιφα, τη διευθύντρια του 2ου Λύκειου Πεύκης Ιωάννα Κουραμπέα και τον Διευθυντή Λύκειο της Λυκόβρυσης Γιάννη Μαρμαγγιόλη, ο οποίος είναι επίσης Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Και στις τρεις σχολικές μονάδες η επαναλειτουργία έγινε χωρίς προβλήματα. Στο 1ο Λύκειο Πεύκης η προσέλευση ήταν κατά προσέγγιση 70%, στο 2ο Λύκειο 60%, ενώ στο Λύκειο Λυκόβρυσης ήταν 50%.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Επικοινώνησα σήμερα με τους Διευθυντές των σχολείων της πόλης που επαναλειτούργησαν, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την προστασία του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών από τον ιό Covid-19. Με ενημέρωσαν ότι υπήρχε επάρκεια μέσων προστασίας, αντισηπτικών σε όλες τις αίθουσες, μασκών και γαντιών.

Εν όψει της επιστροφής των μαθητών των άλλων τάξεων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν νέες απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες. Επίσης πέραν των αντισηπτικών, των μασκών και των γαντιών ο Δήμος προμηθεύεται θερμόμετρα υπερύθρων ανέπαφης μέτρησης, προκειμένου να θερμομετρούνται εκπαιδευτικοί και μαθητές. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας, τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής και όλοι μαζί θα βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ