Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

«Δώρο των Θεών» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη γερμανική ταινία «Δώρο των Θεών» (Geschenk der Gotter) σε σενάριο – σκηνοθεσία Oliver Haffner, παραγωγής 2014, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».
Η 36χρονη Άννα δεν μπορεί να το συλλάβει: το θέατρο όπου έπαιζε χρόνια ολόκληρα την πέταξε στο δρόμο. Κι ενώ στεκόταν ακόμα στο σανίδι που ήταν για κείνη ο κόσμος ολόκληρος, προσγειώθηκε στο τοπικό κέντρο εύρεσης εργασίας. Κι εντελώς αναπάντεχα βρήκε και γρήγορα μια νέα απασχόληση.
Η παθιασμένη με το θέατρο διευθύντρια του εν λόγω κέντρου της ανέθεσε να διευθύνει ένα τμήμα υποκριτικής με οκτώ μακροχρόνια ανέργους. Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Δημήτρης, ιδεαλιστής, άνθρωπος της δράσης και μάγκας.
Όταν η Άννα αποφασίζει να σκηνοθετήσει μαζί τους την αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ο Δημήτρης είναι ο μόνος που φαίνεται να του αρέσει αυτό το «εκπαιδευτικό μέτρο» – στο κάτω κάτω είναι αυτός που πρόκειται να παίξει το ρόλο του βασιλιά Κρέοντα: «Μέσα από μένα μιλάει η ιστορία της χώρας μου!»
Η ταινία κέρδισε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου 2014 το Βραβείο Κοινού και της Καλύτερης Παραγωγής.
Η Katharina Marie Schubert (Άννα) ήταν υποψήφια για το Γερμανικό Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Α’ Γυναικείου Ρόλου 2015.
Σκηνοθεσία -Σενάριο: Oliver Haffner
Παίζουν: Katharina Marie Schubert και Αδάμ Μπουσδούκος
Είσοδος ελεύθερη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ