Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Πάνω από 160 πολίτες συμμετείχαν στους ελέγχους για την οστεοπόρωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης (20 Οκτωβρίου) ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα και το ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης διοργάνωσαν δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση.

Στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας και προσφέρθηκε συμβουλευτική από την ενδοκρινολόγο Έφη Καρλάφτη, με τη συμμετοχή περισσότερων από 160 πολιτών της Λυκόβρυσης και την Πεύκης.

Την οργάνωση της δράσης είχαν από κοινού η Διευθύντρια Προστασίας Τρίτης Ηλικίας Άννα Γαϊτανίδου και η Προϊσταμένη του Τμήματος Γενικών Προγραμμάτων για Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες Σοφία Νίκου, ενώ συμμετείχαν ως εθελοντές η Σοφία Γουναροπούλου, η Κική Γιαννοπούλου και ο Γιάννης Καρακιτσάκης. Το παρών έδωσε η Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΙΠΑΠ Μαριάννα Μαμαλάκη, η οποία ευχαρίστησε τον Σύλλογο «Πεταλούδα για το σημαντικό έργο που προσφέρει και προανήγγειλε τη διοργάνωση παρόμοιων δράσεων το επόμενο διάστημα.

Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων φορέων.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα: «Η οστεοπόρωση προκαλεί 8,9 εκατομμύρια κατάγματα ετησίως, με αποτέλεσμα να συμβαίνει ένα οστεοπορωτικό κάταγμα κάθε 3 δευτερόλεπτα. 1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 5 άντρες άνω των 50 ετών θα εμφανίσει οστεοπορωτικό κάταγμα.  Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (IOF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) και ενημερώνει πρώτη το ελληνικό κοινό για θέματα που αφορούν τη σκελετική υγεία».

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η μαζική συμμετοχή των πολιτών στους προληπτικούς ελέγχους δείχνει τη μεγάλη ανάγκη για τέτοιες δράσεις, πάντα με προσοχή και σεβασμό στα μέτρα για την πανδημία. Πολλά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο κα Μαμαλάκη και το ΔΣ του ΚΟΙΠΑΠ για την πρωτοβουλία, στον Σύλλογο Πεταλούδα για τη συνεργασία καθώς και στους εργαζομένους και εθελοντές που κόπιασαν για την πραγματοποίηση των ελέγχων. Ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους πολίτες με δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης για θέματα υγείας, συνεχίζοντας μια μεγάλη παράδοση κοινωνικών δημοτικών πολιτικών».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ