Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Βασικό κύτταρο κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης το Κέντρο Κοινότητας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και την κοινωνική αλληλεγγύη, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης, παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Αποτελεί υλοποίηση της πολιτικής βούλησης της Διοίκησης Μαυρίδη για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των Κοινωνικών Δομών. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης αποσκοπεί στην ενημέρωση και υποστήριξη των οικονομικά ευπαθών ομάδων του Δήμου. Διαθέτει 2 κοινωνικούς λειτουργούς, 1 ψυχολόγο και 1 διοικητικό εργαζόμενο. Αποτελεί Κοινωνική Δομή που λειτουργεί από τον Δήμο αξιοποιώντας κονδύλια ΕΣΠΑ ύψους 112,3 χιλ. ευρώ.

Παρεχόμενες υπηρεσίες
• Υποδοχή- Ενημέρωση- Υποστήριξη των πολιτών.
• Συνεργασία και παραπομπή σε Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας.
• Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, στην εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες και προωθούν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.
• Ψυχοκοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη.

Ωφελούμενοι
Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι κατά προτεραιότητα (αλλά όχι αποκλειστικά) πολίτες που κατοικούν στα όρια του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης και ανήκουν στις παρακάτω κοινωνικά ομάδες:
• Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας
• Άνεργοι
• Μετανάστες
• Άτομα με ειδικές ικανότητες

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης αναλαμβάνει:
1. Την ενημέρωση και διασύνδεση με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, εκπαίδευσης- κατάρτισης και προώθησης της απασχόλησης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
2. Την ολοκληρωμένη υποστήριξη των ωφελουμένων στο Πρόγραμμα “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”.
3. Την ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού.
4. τη διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για κοινωνικά ζητήματα καθώς και εκδηλώσεις πολιτισμού και επιμορφωτικού περιεχομένου.

Το Κέντρο Κοινότητας, εφόσον δύναται, μπορεί να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει παιδιά και εφήβους και γενικότερα κάθε πολίτη που προσέρχεται ζητώντας να λάβει τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
Όπως επισημαίνει σχετικά ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης: “Μέσα στη μακρά και δύσκολη οικονομική συγκυρία στόχος της Διοίκησής μας είναι η ουσιαστική μέριμνα για τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τους περισσότερο αδύναμους από αυτούς. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί στον Δήμο μας το Κέντρο Κοινότητας, μία ακόμη δομή που δίνει το στίγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της σύμπραξης και της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής που προωθεί η Διοίκηση μας με καθημερινή προσπάθεια εδώ και τρία χρόνια στα ηνία του Δήμου”.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης
Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 15Α, Πεύκη ΤΚ 15121
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6145451
Fax: 210 6122732
E-mail: [email protected]
Fb: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης
Ιστοσελίδα: www.likovrisipefki.gr
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 08:00 π.μ έως 16:00 μ.μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ