Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έκρηξη σε απορριμματοφόρο όχημα στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Έκρηξη και φωτιά στην υπερκατασκευή που συλλέγονται τα απορρίμματα και εκτεταμένη φωτιά σημειώθηκε σε απορριμματοφόρο ανακύκλωσης του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 19 Οκτώβρη.

Η φωτιά έκαιγε για έξι ώρες, παρά την παρουσία της πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα εκτεταμένες ζημιές στο απορριμματοφόρο.

Τόσο οι δύο εργάτες καθαριότητας, που εκείνη την ώρα ανέβαζαν κάδο για να τον αδειάσουν, όσο και ο οδηγός, είναι καλά στην υγεία τους. Καθώς η έκρηξη και η φωτιά ήταν μεγάλη (λαμπάδιασε αμέσως το απορριμματοφόρο), από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σημειώνεται: “Αναδεικνύονται για μία ακόμα φορά οι πολύ επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι στην αποκομιδή που κάθε μέρα δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν σπίτι τους από την βάρδιά τους.

Για τα σάπια παμπάλαια μηχανήματα, τη λογική “φορτώστε τα όλα στα απορριμματοφόρα γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση”, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, υπεύθυνες είναι οι πολιτικές που νομοθετούν όλες οι κυβερνήσεις, γιατί αντιμετωπίζουν την εργασία μας ως κόστος που δεν θέλουν να το επωμιστούν, για να μπορούν να χρηματοδοτούν τα μονοπώλια και να προετοιμάζουν το έδαφος για την είσοδό τους και στην αποκομιδή, και η Δημοτική Αρχή που τις υλοποιεί πρόθυμα, έχοντας αφήσει χωρίς συντηρημένα οχήματα και εργαζόμενους την υπηρεσία καθαριότητας.
Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή:
• Να διερευνηθούν άμεσα και πλήρως οι αιτίες της πυρκαγιάς
• Να αγοραστούν καινούργια απορριμματοφόρα και να συντηρηθούν πλήρως τα παλιά.
• Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.”

 

Το συμβάν γνωστοποίησε και η παράταξη “Δήμος Μπροστά+” ως εξής:

“Σήμερα, Τετάρτη 19/10/2022, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες κάηκε ένα όχημα ανακύκλωσης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Το όχημα είχε βγει από το συνεργείο συντήρησης οχημάτων μόλις δύο ημέρες πριν λόγω συντήρησης του. Αναμένουμε την έκθεση του πραγματογνώμονα που να τεκμηριώνει τα αίτια της καταστροφής του οχήματος.

Ζητούμε την άμεση αντικατάσταση του οχήματος ανακύκλωσης, έτσι ώστε να μην μειωθεί το επίπεδο ανακύκλωσης στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. ”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ