Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Την έγκριση χορήγησης άδειας για γυρίσματα ζητά από το ΚΑΣ ο Δήμος Λαυρεωτικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου περί χορήγησης άδειας γυρισμάτων στο BBC εξέδωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Δήμου:

Ως Δήμος δεν καταλαβαίνουμε τη γνωμοδότηση του Κεντρικού για τα γυρίσματα του σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ σε συμπαραγωγή του BBC στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Παρόλα αυτά, ο πολιτισμός και η ανάδειξή του είναι η βαριά βιομηχανία του Δήμου μας. Με μία τέτοια παραγωγή όπως του BBC, θα ταξιδέψουν οι εικόνες του Σουνίου και της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής σε όλο τον κόσμο. Είναι ενδεικτικό άλλωστε, ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών του 12ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας μας στο Λαύριο Αττικής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά τη μη χορήγηση άδειας γυρισμάτων στο BBC ανέφερε χαρακτηριστικά πως στο κλείσιμο της ομιλίας του: «Καμιά φορά βεβαίως το ΚΑΣ θα πρέπει να επιτρέπει να γίνονται και γυρίσματα. Είναι να απορεί να κανείς με τον τρόπο που σκέφτονται ορισμένοι».

Ως Δημοτική Αρχή πιέζουμε και αγωνιζόμαστε για την επανεξέταση του θέματος από το ΚΑΣ και την έγκρισή του, ώστε να αναδειχθεί στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών αυτός ο εμβληματικός αρχαιολογικός χώρος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ