Ελάτε στην παρέα μας

Λαυρεωτικής

Σεμινάριο φωτογραφίας στη Χρυσή Τομή Κερατέας – Πότε ξεκινούν τα μαθήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Κερατέας σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα «METApolis» διοργανώνει σεμινάριο φωτογραφίας με εισηγητή τον δάσκαλο φωτογραφίας Κώστα Κουρτίδη.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 19:00-21:00 στο χώρο του Συλλόγου (Λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας).

Απευθύνονται σε όσους αγαπούν την φωτογραφία και επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Το σεμινάριο θα έχει συνολική διάρκεια 4 μήνες με το εξής περιεχόμενο μαθημάτων:

  • Βασικές αρχές της φωτογραφίας, κλείστρο, διάφραγμα ISO/ASA και εφαρμογή της τεχνικής
  • Είδη φωτογραφικών μηχανών και τύποι φακών
  • Αρχές της φωτομετρίας και εφαρμογή σε διαφορετικές φωτιστικές συνθήκες
  • Νυχτερινή φωτογραφία και φωτογραφία κίνησης
  • Τρόποι επίλυσης προβλημάτων που αντιμετωπίζονται σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο
  • Φωτογραφίζοντας σε εξωτερικούς χώρους με επιλεγμένο θέμα και τεχνική λήψης
  • Φωτογραφική σύνθεση και βασικές αρχές σύνθεσης φωτογραφικού κάδρου
  • Παρουσίαση και χρήση των εργαλείων σύνθεσης ανάλογα το επιθυμητό αποτέλεσμα
  • Ανάλυση του έργου ξένων και Ελλήνων φωτογράφων
  • Ιστορία της Φωτογραφίας

Βιογραφικό του Κ. Κουρτίδη

Ο Κώστας Κουρτίδης γεννήθηκε στη Αθήνα το 1974. Σπούδασε φωτογραφία στο College of the Canyons, στο Los Angeles της Καλιφόρνια και ολοκλήρωσε της σπουδές του στο Middlesex university of London. Το 1997 και το 1998 τιμήθηκε με βραβεία και διακρίσεις από την Journalism Association of Community Colleges in California. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και το 2002 στα πλαίσια των Ποσειδωνίων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας πραγματοποίησε ατομική έκθεση με θέμα τα προσαραγμένα καράβια στην Ελλάδα («Ταξίδια της Σιωπής») στo Vernicos Art Center στην Καστέλλα. Το 2009 συμμετάσχει στην ομαδική έκθεση Open Doors που επιμελείται η Μαρία Πασχαλίδου και η Κατερίνα Αποστολίδου. Έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά και φωτογράφησε τα μνημεία που παρουσιάζονται στο βιβλίο «Πολιτιστική Φωτογραμμετρία» του Ι. Βαρβιτσιώτη το 2005. Το 2012 συμμετείχε στην εικαστική έκθεση VLΛVES, που έγινε στην Αθήνα. Το 2002 ξεκινάει ένα ταξίδι στην Τουρκία το οποίο θα διαρκέσει δύο μήνες, όπου καταγράφει την ζωή μέσα από το κοινωνικό ρεπορτάζ. Αντίστοιχα ταξίδια γίνονται επίσης στην Αίγυπτο και την Ιορδανία. Το 2003 ξεκινάει το δικό του επαγγελματικό φωτογραφικό εργαστήριο, το οποίο κάνει εμφανίσεις, εκτυπώσεις για επαγγελματίες. Το εργαστήριο συνεργάζεται με τις εκδόσεις Λυμπέρης, το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και με άλλους οργανισμούς και φωτογραφικά στούντιο. Από το 2011 μέχρι και σήμερα διδάσκει φωτογραφία σε σεμινάρια και workshops, και συνεχίζει να φωτογραφίζει επαγγελματικά καθώς και να προετοιμάζει καινούργια δουλεία για εικαστικές εκθέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6984912459 και 6984614675 και στο email: [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ