Ελάτε στην παρέα μας

Κρωπίας

Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ στο 1ο ΓΕΛ Κορωπίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εντυπωσιακές φορεσιές και χορούς από την Ινδία αλλά και παραδοσιακούς χορούς από την Ελλάδα και την Αλβανία, δεκάδες μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου έστειλαν για ακόμη μια φορά το μήνυμα ότι ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς και γκρεμίζει προκαταλήψεις και φόβους.

Αυτό ήταν και το μήνυμα του Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Κιούση, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς επεσήμανε την αναγκαιότητα αφομοίωσης και ομαλής ένταξης των παιδιών από άλλες χώρες στην Ελληνική κοινωνία, ως μετέχοντες της Ελληνικής παιδείας. Και το μήνυμα που στέλνουν οι μαθητές με το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα αυτής της συναδέλφωσης.

Το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ 2024, είναι το 3ο κατά σειρά που διοργανώνει η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου και αποτελεί πλέον θεσμό καθώς έχει αγκαλιαστεί τόσο από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους πολίτες.  Είναι μια γιορτή με σημαίες και χρώματα, με τραγούδια και χορούς, αλλά και με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα από κάθε χώρα καταγωγής των μαθητών. Μια γιορτή που ετοιμάζεται με κέφι και πολύ – πολύ δουλειά από όλους τους συντελεστές και φέρνει πιο κοντά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς κι εκπαιδευτικούς αλλά και τον κόσμο της περιοχής.

Στο 3Ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ έδωσαν το παρών οι Αντιδήμαρχοι Κρωπίας Θωμάς Κιούσης και Χριστίνα Ροϊνά, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου Σωτήριο Δούρο, ενώ παραβρέθηκε κι ο διευθυντής του Γυμνασίου Κερατέας Γεώργιος Καψούρης, ο οποίος πριν από τρία χρόνια ως διευθυντής τότε του 1ου Λυκείου Κορωπίου αγκάλιασε την ιδέα και συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση του Διαπολιτισμικού Φεστιβάλ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ