Ελάτε στην παρέα μας

Κορυδαλλού

Παραχώρηση 115 στρεμμάτων στο Σχιστό στο Δήμο Κορυδαλλού

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δήλωση του Δημάρχου Κορυδαλλού, Νίκου Χουρσαλά, για την παραχώρηση κατά χρήση στο Δήμο Κορυδαλλού της απαλλοτριωμένης από την Γ.Γ.Α. έκτασης 115 στρεμμάτων στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου:

“Σήμερα, είναι μία ιστορική μέρα για την πόλη του Κορυδαλλού. Είναι η μέρα που ο Δήμος μας «μεγαλώνει» κατά 115 στρέμματα γης, τα οποία μας παραχωρούνται κατά χρήση, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε επιτέλους μετά από 20 χρόνια, παραλείψεων και αστοχιών, να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο της πόλης. Να αποκτήσουμε στην παραμελημένη για χρόνια περιοχή του Σχιστού, έναν μοναδικό χώρο άθλησης που θα είναι ανοικτός στο σύνολό του, ώστε να τον απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Κορυδαλλού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη που από την πρώτη στιγμή, έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον προκειμένου να ολοκληρωθεί, ταχύτατα, η σύνθετη διαδικασία της παραχώρησης. Συνεργαστήκαμε συστηματικά και δώσαμε από κοινού μία λύση που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του έργου κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων, κυρίως όμως επιτρέπει την άμεση αναβάθμιση της έκτασης που είχε μετατραπεί σε εστία παραβατικότητας, εγκατάλειψης και παρακμής.

Ο Δήμος Κορυδαλλού με την σημερινή απόφαση, καθίσταται από συνοδοιπόρος, οδηγός στην εξέλιξη και υλοποίηση του έργου. Πλέον έχουμε την ευθύνη να αξιοποιήσουμε την έκταση. Θα το κάνουμε, εργαζόμενοι μεθοδικά, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης ώστε ο Κορυδαλλός μας να γίνει η πόλη που δεσμευτήκαμε όταν αναλάβαμε τη διοίκησή της.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ