Επίσκεψη της Ρένας Δούρου σε έργα του Δήμου Κορυδαλλού

0

Επίσκεψη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Αντιδημάρχους και Περιφερειακούς Συμβούλους σε έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Κορυδαλλού και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια με το ποσό των 25.000.000 €.
Πρόκειται για σημαντικά έργα κατασκευής νέων υποδομών και ανακατασκευής, αναβάθμισης και συντήρησης υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά στην περιοχή του Δήμου Κορυδαλλού ολοκληρώθηκαν, εκτελούνται ή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο εκπόνησης μελετών με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής τα παρακάτω έργα και μελέτες:
– Εργασίες αντικατάστασης του δαπέδου στον αγωνιστικό χώρο του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου «Θεόδωρος Πούτος».
– Εργασίες αντικατάστασης ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού και του χλοοτάπητα στο γήπεδο 5χ5.
– Εργασίες αντικατάστασης των φθαρμένων δαπέδων και τοποθέτησης νέου εξοπλισμό-ου σε αύλειους χώρους έξι σχολικών συγκροτημάτων..
– Έργα αναβάθμισης και βελτίωσης 14 παιδικών χαρών προκειμένου να καλύπτουν τα πρότυπα που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία και να είναι ασφαλείς για τους μικρούς επισκέπτες τους.
– Έργα συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου σε μήκος που ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα και ανακατασκευής με επαναχάραξης τμήματος της οδού Ποταμού, ενός από τους πλέον επικίνδυνους δρόμους της περιοχής.
– Μελέτη κατασκευής δικτύου ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία της Λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη.
– Μελέτη κατασκευής πεζογέφυρας μπροστά στο Δημαρχείο επί της λ Λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη.
– Κατασκευή αθλητικού κέντρου στο Σχιστό Κορυδαλλού.
– Κατασκευή Νέου Κλειστού Κολυμβητήριου και δύο γηπέδων τένις στο χώρο των 88 στρεμμάτων.
– Δημιουργία Πάρκου 10 στρεμμάτων στο χώρο των πρώην Γυναικείων Φυλακών σε έκταση που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα δύο τελευταία έργα βρίσκονται στο στάδιο έναρξης των εργασιών κατασκευής .

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.