Για αυταρχισμό κατηγορούν το δήμαρχο Κορυδαλλού καθηγητές και γονείς

0

Την αιφνίδια απόφαση του Δημάρχου Νίκου Χουρσαλά να μεταφερθεί το 1ο ΣΔΕ Κορυδαλλού στο κτίριο του 3ου ΓΕΛ καταδίκασαν καθηγητές και γονείς, ενώ η παράταξη «μαζί» για τον Κορυδαλλό κατηγορεί τη δημοτική αρχή για επίδειξη αυταρχισμού και φοβία στον διάλογο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης:

“Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού, η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Λυκείου Κορυδαλλού καταδίκασαν την αιφνίδια απόφαση του Δημάρχου να μεταφερθεί το 1ο ΣΔΕ Κορυδαλλού στο κτίριο του 3ου ΓΕΛ .

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15/7/20 έκτακτη εισήγηση για την μεταφορά της σχολικής μονάδας  χωρίς να:

  • Διερευνήσει αν το κτίριο έχει τις κατάλληλες υποδομές.
  • Διερευνήσει τα λειτουργικά προβλήματα που εγείρονται από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς (χρηματοδότηση, καθαριότητα, κλπ).
  • Ενημερώσει τη διευθύντρια και τους διδάσκοντες του 3ου ΓΕΛ.
  • Ενημερώσει τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου.
  • Ενημερώσει τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή που θα αναλάβει τα έξοδα.
  • Ζητήσει εισήγηση από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας που είναι αρμόδια για θέματα που αφορούν συστεγάσεις σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικά το τελευταίο δείχνει την περιφρόνηση του Δημάρχου αλλά και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας κου Τζέρπου , που είναι και πρόεδρος της ΔΕΠ, για τις θεσμοθετημένες , εδώ και χρόνια , δημοκρατικές διαδικασίες λήψεις τέτοιων αποφάσεων. Είναι δε άξιον απορίας πώς βρέθηκαν παρατάξεις να υπερψηφίσουν ή να ψηφίσουν λευκό για μια τέτοια απόφαση που παρακάμπτει όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες διαβούλευσης.

Το «μαζί» ήταν η μόνη παράταξη που καταψήφισε την αυταρχική και αιφνιδιαστική αυτή κίνηση, που μοναδικό σκοπό είχε να παρουσιαστεί ως τετελεσμένο τον Σεπτέμβριο.

Προφανώς πρέπει να βρεθεί λύση για την στέγαση του ΣΔΕ αλλά με διαβούλευση και σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η αποσπασματική αντιμετώπιση των σοβαρών σχολικών κτιριακών ελλείψεων του Κορυδαλλού,  εξηγεί τη συστηματική άρνηση του Δημάρχου στις εισηγήσεις του Νίκου Κατσούλη για να έρθει το κτιριακό των σχολείων ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος προτιμά να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, παρά να διεκδικήσει ασφαλή και σύγχρονα εκπαιδευτήρια από την κυβέρνηση.

Απαιτούμε:

  1. Να γίνει η διαδικασία σωστά με ολοκληρωμένη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
  2. Να εισηγηθούν τα αρμόδια όργανα του δήμου.
  3. Να έρθει καινούρια εισήγηση για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει”

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.