Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Άνοιξε τις πύλες του το νέο βιοκλιματικό πάρκο αναψυχής στον Κορυδαλλό

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης εγκαινιάστηκε, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, από το Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Νίκο Χουρσαλά και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, το νέο βιοκλιματικό πάρκο αναψυχής σε χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού στη Γρηγορίου Λαμπράκη, παρουσία χιλιάδων κατοίκων της πόλης.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και είχε προϋπολογισμό 4.590.000,00 ευρώ. Για την ανέγερσή του αξιοποιήθηκαν ψυχρά υλικά και μέθοδοι φιλικοί προς το περιβάλλον.

 

 

 

 

Το έργο περιλαμβάνει:
• Μία υδάτινη κατασκευή συνολικής επιφάνειας περίπου 1.500 τ.μ.
• Ένα υπόγειο αντλιοστάσιο για την διαχείριση του νερού της υδάτινης κατασκευής.
• Ένα γήπεδο 5Χ5.
• Πεζόδρομους που θα διέρχονται μέσα από τον χώρο και επάνω από την υδάτινη κατασκευή καθώς και χώρους συνάθροισης.
• Δύο μεγάλες παιδικές χαρές για διαφορετικές ηλικίες εκάστη και φιλικές προς χρήση για ΑμεΑ. .
• Μια μεγάλη μεταλλική κατασκευή με εφελκυόμενη τέντα επάνω από ένα χώρο συνάθροισης.
Ξύλινες κατασκευές (πέργκολες) επάνω στην υδάτινη κατασκευή και παραπλεύρως του γηπέδου 5Χ5. Στον περιβάλλοντα των κατασκευών χώρο έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία χλοοτάπητας και έχουν φυτευθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός φυτών, θάμνων και δένδρων.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά «Είμαστε όλοι χαρούμενοι που παραδίδουμε στους κατοίκους του Κορυδαλλού ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα της καθημερινότητας, που αποτελεί πόλο έλξης και ανάπτυξης. Το νέο πάρκο, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 4,5 εκ. ευρώ, καλύπτει μία έκταση 10 στρεμμάτων και περιλαμβάνει μία τεράστια υδάτινη επιφάνεια συνολικού εμβαδού 1,4 στρεμμάτων, δύο σύγχρονες παιδικές χαρές φιλικές προς ΑΜΕΑ, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5*5, περιπατητικούς διαδρόμους, φύτευση θάμνων και δέντρων που συμβάλλουν στην βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής.» και ένα τεράστιο έργο σύγχρονης τέχνης, έναν εικαστικό καμβά όπου φιλοξενούνται έργα 14 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο τα οποία διαμορφώνουν την μεγαλύτερη τοιχογραφία της πρωτεύουσας.

 

 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, αφού αναφέρθηκε και ευχαρίστησε όλους αυτούς που συνέβαλλαν, ιστορικά, στη δημιουργία του πάρκου δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πόλης μας. Μια ημέρα Νίκης για τους Κορυδαλλιώτες. Ένας σταθμός για το μεγάλο όραμα που μας ενώνει όλους: την οριστική απομάκρυνση των Φυλακών. Εγκαινιάζουμε ένα πάρκο που αλλάζει το ανάγλυφο της πόλης, συνδυάζοντας το υδάτινο στοιχείο με μια σειρά από παρεμβάσεις που προσελκύουν όλες τις ηλικίες για περίπατο, αναψυχή και ψυχαγωγία. Πρόκειται για ένα τοπόσημο, με περιβαλλοντικό αποτύπωμα που δημιουργεί προοπτικές οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για την πόλη μας. Παράλληλα, το νέο πάρκο έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για την πόλη αφού για πρώτη φορά οι πολίτες κι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να χαίρονται ελεύθερα έναν χώρο που για δεκαετίες φιλοξενούσε τμήμα των φυλακών. Ας υποσχεθούμε όλοι μαζί ότι θα φυλάξουμε αυτό το στολίδι, θα το χαιρόμαστε και θα το προστατεύουμε για να το απολαμβάνουν οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες του».

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ