Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καλλιθέα: “Πράσινο φως” για την ανάπλαση του παράνομου τυπογραφείου του ΕΑΜ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η «Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου» ενημέρωσε το δήμο Καλλιθέας για την τροποποίηση της χρήσης του ακινήτου του «παράνομου τυπογραφείου του ΕΑΜ», για τη δημιουργία Δημοτικού Τόπου Ιστορικής Μνήμης.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, απευθυνόμενος χθες προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση και αξιοποίηση ενός εμβληματικού σημείου για την ιστορική μνήμη της πόλης μας, του παράνομου τυπογραφείου του ΕΑΜ. Υπήρξε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε σε αυτήν την απόφαση και θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλλαν .

Για την διοίκηση μας, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης της πόλης αποτελεί πάντα μια μεγάλη προτεραιότητα. Είναι οφειλόμενη τιμή στους ήρωες της Καλλιθέας αλλά και μια ισχυρή προβολή της ταυτότητας της πόλης στο μέλλον. Ιδιαίτερα, στην τεράστια συμβολή της Καλλιθέας στον αγώνας της Εθνικής Αντίστασης.

Για αυτό το μεγάλο ζήτημα έχουμε κάνει μια σχεδιασμένη και οργανωμένη προσπάθεια. Θυμίζω την ολοκλήρωση του μουσείου της ΠΕΑΝ (έργο που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση). Την προώθηση της ανάπλασης στο Σπίτι Φρούριο» της οδού Μπιζανίου, έργο που σύντομα ολοκληρώνεται.

Την αγορά της οικίας του ήρωα της Πίνδου Συνταγματάρχη Δαβάκη, αλλά και την ένταξή της στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προκειμένου να ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη για την δημιουργία σημείου ιστορικής μνήμης μετά και από την συμφωνία μας με το Πολεμικό Μουσείο. Παράλληλα, και για μια ακόμη φορά, δεσμεύομαι για τη συνέχιση των εκδηλώσεων αναβίωσης της ιστορικής μνήμης για την αντίσταση στην πόλη μας με βασικό άξονα τα γεγονότα του Αυγούστου του 1944. Τώρα λοιπόν με αυτήν την απόφαση προχωράμε στην απόδοση στην πόλη ενός ακόμη εμβληματικού χώρου, του παράνομου τυπογραφείου του ΕΑΜ»

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ