Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Αττικής παρέδωσε νέα απορριμματοφόρα και κάδους σε Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020» που έχει στόχο την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή παρέδωσε σήμερα απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους στους Δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Δήμαρχο Καλλιθέας Δ. Κάρναβο 2 ειδικά απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και 280 καφέ κάδους, ενώ νωρίτερα είχε παραδώσει στον Δήμαρχο Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλο ένα απορριμματοφόρο και 120 κάδους.
Να σημειωθεί ότι τμηματικά το επόμενο διάστημα θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός στο σύνολο των Δήμων της Αττικής. Όταν ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος παράδοσης υλικού θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος προκειμένου να ενισχυθούν με ακόμα περισσότερους κάδους και απορριμματοφόρα οι Δήμοι της Αττικής.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά όλους τους Δήμους της Αττικής προκειμένου να γίνει πράξη η υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης 2020. Επίσης τόνισε ότι η εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς χρονοτριβές, παρά τη συγκυρία της πανδημίας, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα ουσίας που αφορά στη διάσωση του περιβάλλοντος αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Καλλιθέα
Κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής, παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα  Δ. Νάνου, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Β. Μπαρμπάκος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κ. Ευσταθίου και ο Μ. Κωστάκης υπεύθυνος για την Παιδική Αγωγή και Άθληση στο Δήμο Καλλιθέας.

Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος επισήμαναν τα εξής:

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη
«Με τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δ. Κάρναβο έχουμε μια διαχρονική συνεργασία και χαίρομαι που με την παράδοση του εξοπλισμού η Καλλιθέα, ένας από τους μεγάλους δήμους της Αττικής, ξεκινάει με εντατικούς ρυθμούς την αποκομιδή των βιοαποβλήτων. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Κάρναβο για το έργο του, αλλά και για τη διάθεσή του να συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής για να γυρίσουμε σελίδα και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία νέα πράσινη αρχή, προς όφελος του περιβάλλοντος και των παιδιών μας. Εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε την Αττική που μας αξίζει. Με την εθνική μάχη που δίνουμε όλοι μαζί για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας η ενίσχυση και η διάδοση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική. Κεντρικός στόχος μας να περιορίσουμε δραστικά τα ποσοστά του σύμμεικτου σκουπιδιού που φτάνει στη Φυλή».

Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος
«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη το Δ.Σ. και τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ για τη δωρεά των δύο υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων που  είναι ταυτόχρονα και πλυντήρια και των συνοδευτικών καφέ κάδων. Από δω και πέρα με αυτό τον εξοπλισμό η Καλλιθέα μπαίνει στην εποχή της ανακύκλωσης των οργανικών υπολειμμάτων των νοικοκυριών. Είναι πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη γιατί τα οργανικά απορρίμματα, μιας που είναι και σήμερα παγκόσμια ημέρα της γης, θα επιστρέφουν πίσω στη γη από την οποία προέρχονται με τη μορφή κομπόστ. Ελπίζουμε ότι οι πολίτες μαζί με τον Δήμο, και είμαστε  εδώ για να τους κινητοποιήσουμε και την Περιφέρεια Αττικής, θα μπούμε στη νέα εποχή της ανακύκλωσης για να επιτύχουμε από τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Παλαιό Φάληρο
Κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής στον Δήμο Παλιού Φαλήρου παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δ. Νάνου, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης. Τον Δήμαρχο Γ. Φωστηρόπουλο συνόδευαν ο Αντιδήμαροχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Α. Πανταζής, ο Αντιδήμαρχος Πόλης Γ. Ασημακόπουλος και ο Πρόεδρος του  “Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου”, Μ. Κουμεντάκος.

Σε δηλώσεις τους ο Πετριφερειάρχης και ο Δήμαρχος επισήμαναν τα εξής:

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη
«Σήμερα εδώ στο Παλαιό Φάληρο παραδίδουμε στον συνάδελφο Γιάννη Φωστηρόπουλο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να ενισχύσει τη διαχείριση και την αποκομιδή βίοαποβλήτων. Στόχος μας είναι μαζί με τους πολίτες να πάμε σε μία νέα εποχή στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται το περιβάλλον και η καλύτερη ποιότητα ζωής. Θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο για τον αγώνα που δίνει και να εκφράσω τη βεβαιότητα ότι θα είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια ανακύκλωσης. Μαζί  με τους Δημάρχους της Αττικής συνεχίζουμε να δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για την Αττική. Όπως σήμερα συνεργαζόμαστε  ενωμένοι και αποφασισμένοι για να περιορίσουμε την πανδημία, έτσι ενωμένοι θα εργαστούμε για να έρθουν καλύτερες μέρες και στα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Με συντονισμένη συνεργασία Περιφέρειας και δήμων εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή».

Δήλωση Δημάρχου Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλου
«Βρισκόμαστε σήμερα στο Παλαιό Φάληρο βλέποντας την Περιφέρεια να ανταποκρίνεται σε αυτό που είχε υποσχεθεί πριν λίγο καιρό στο Ζάππειο ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του προγράμματος ανακύκλωσης 2020. Ξεκινάμε τη διαλογή στην πηγή. Το 2020 παρά την πανδημία του κορωνοϊού θα είναι το έτος της ανακύκλωσης. Οι δημότες θα έχουν ενεργή συμμετοχή στη νέα αυτή προσπάθεια, χάρη στον εξοπλισμό, τα απορριμματοφόρα και τους καφέ κάδους που προσφέρει η Περιφέρεια. Συμμετέχουμε στη διαλογή των βιοαποβλήτων και γενικότερα στην ανακύκλωση. Φτιάχνουμε τη ζωή μας με συγκεκριμένες δράσεις και έργα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ