Ελάτε στην παρέα μας

Καλλιθέας

Δ. Καλλιθέας: Τι απαντά για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς αντιδημάρχων

Δημοσιεύθηκε

στις

Απάντηση στο θέμα του έκτακτου εμβολιασμού που έχει προκύψει στο Κέντρο Εμβολιασμού Καλλιθέας εξέδωσε ο Δήμος Καλλιθέας.

ο Δήμος Καλλιθέας διευκρινίζει τα εξής :

Ο Δήμος Καλλιθέας ουδεμία σχέση έχει με την διαδικασία επιλογής της λίστας πολιτών που εμβολιάζονται, αφού απολύτως υπεύθυνο για αυτό είναι το Υπουργείο Υγείας και οι κατά τόπους υπηρεσίες του.

Την προηγούμενη  Τρίτη  τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Καλλιθέας ειδοποιήθηκαν από τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας, ότι λόγω του χιονιά, δεν υπήρξε η αναμενόμενη προσέλευση πολιτών με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν εμβόλια λόγω του μικρού χρόνου «ζωής» τους .

Ζητήθηκε από τα  Δημοτικά Ιατρεία να ενημερώσουν το προσωπικό τους για την δυνατότητα να κάνουν εκτάκτως εμβόλια και πράγματι, την επόμενη ημέρα εμβολιάσθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι .

Απευθυνόμενοι ακολούθως  προς  την υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας ενημερωθήκαμε ότι  μετά την  μη προσέλευση πολύ μεγάλου αριθμού πολιτών και εν όψει του ορατού κινδύνου να χαθούν εμβόλια, εφάρμοσαν σχετικές οδηγίες και απευθύνθηκαν σε γενικό πληθυσμό, με μόνο κριτήριο την ηλικία (πάνω από 18) και την δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης και επίσκεψης για εμβολιασμό.

Απευθύνθηκαν σε επισκέπτες του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας αλλά και σε επαφές που είχαν οι ίδιοι ή το προσωπικό τους .

Έτσι εμβολιάσθηκαν περίπου 300 πολίτες της Καλλιθέας και ανάμεσα σε αυτούς υπήρξε και ένας ελάχιστος αριθμός Δημοτικών Συμβούλων.

Για εμάς οι εξηγήσεις είναι επαρκείς και δεν τίθεται ζήτημα ατομικής ευθύνης εκ μέρους αυτών που εμβολιάσθηκαν σε όποια  δημοτική παράταξη και αν ανήκαν.

Ζητάμε όμως, να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και να είναι διαθέσιμη κάθε πληροφορία για το ζήτημα εκ μέρους των υπευθύνων γιατί πρόκειται για ένα άκρως ευαίσθητο θέμα για τους πολίτες.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ