Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Στα «Ξύλινα» φέτος γιορτάστηκαν τα Κούλουμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής και πλημμύρισε τα ανανεωμένα «Ξύλινα» όπου γιορτάστηκαν ξανά μετά από χρόνια τα παραδοσιακά Κούλουμα.

«Είμαστε πεπεισμένοι για τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα που μπορεί να κάνει ο λαός μας όταν βαδίζει στον δρόμο της προκοπής και της διεκδίκησης», τόνισε στον χαιρετισμό της η Κανέλλα Γεωργοπούλου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού. Και πρόσθεσε:  «όπως το χώρο των Ξύλινων τον υπερασπίστηκε με αγώνες ο λαός της Καισαριανής τη δεκαετία του ’80 με μπροστάρη τον ιστορικό Δήμαρχο Παναγιώτη Μακρή, έτσι και η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να τον υπερασπιστεί μαζί με το λαό απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα που τον εποφθαλμιούν έχοντας λάβει το πράσινο φως για τη μεγάλη μπίζνα στον Υμηττό. Εκ μέρους της δημοτικής αρχής, κατέληξε, δηλώνουμε δυνατά ότι μπροστά στις ανάγκες του λαού και του τόπου μας δεν θα πούμε ούτε «δεν μπορούμε» ούτε «δεν γίνεται». Γι’ αυτό σας καλούμε όλους το μεθεπόμενο Σάββατο 30/3 με σύνθημα «η πόλη έχει φωνή» να πορευτούμε από τα Συνεργεία έως τον Άγιο Νικόλα για όλα όσα έχουμε ανάγκη».

Το γλέντι άνοιξε το χορευτικό τμήμα του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, ενώ πλήθος κόσμου χόρευε για ώρες υπό τους ήχους τραγουδιών από όλη την Ελλάδα με το συγκρότημα της Βιβής Βουτσελά. Τα παραδοσιακά εδέσματα ετοίμασαν και πρόσφεραν οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ο Νικόδημος Κατσαρέλης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Όμορφη Πόλη» Μπεττίνα Γραφίδου, «Νέα Προοπτική» Ευγένιος Μαζαράκης και «Ανυπόταχτη Καισαριανή» Μιχάλης Μιλτσακάκης , δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι πρώην Δήμαρχοι Γιώργος Κατημερτζής και Σπύρος Τζόκας. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ