Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Οι αποφάσεις του ΔΣ Καισαριανής μετά την τελευταία συνεδρίαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, ελήφθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση στις 29 Μαρτίου οι παρακάτω σημαντικές αποφάσεις:

1. Κατάργηση όλων των τροφείων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

2. Καθορισμός εκ νέου ζωνών και τέλους χρήσης κατάληψης χώρου από τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα. Καταστήματα σε περιοχές με χαμηλότερη εμπορική κίνηση θα πληρώνουν πλέον χαμηλότερα τέλη. Επιπλέον, ειδικά για όσους καταλαμβάνουν χώρο τραπεζοκαθισμάτων στην Πλατεία Παναγιώτη Μακρή και επί της Πλατείας Κοιμήσεως Θεοτόκου αποκλειστικά για το 2024 και όσο διαρκούν τα έργα, θα πληρώνουν το 50% της καθοριζόμενης τιμής της ζώνης.

3. Διπλασιασμός των Ανταποδοτικών Τελών (καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) για τις μεγάλες επιχειρήσεις (supermarket, Tράπεζες, εκθεσιακούς χώρους, night clubs) που δημιουργούν και το μεγαλύτερο όγκο απορριμάτων στον Δήμο. Είσοδο των βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (τύπου airbnb) σε ειδικό συντελεστή για επιχειρήσεις και όχι πλέον στον χαμηλότερο οικιακό. Διατήρηση του οικιακού συντελεστή και της ειδικής μείωσης για τις ευπαθείς ομάδες.

4. Τμηματική καταβολή του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων με ταυτόχρονη χορήγηση άδειας στον αιτούντα. Διευκολύνεται η καταβολή των τελών και η αδειοδότηση των αιτούντων, βελτιώνεται ο έλεγχος των οφειλών, χωρίς να φτάνουν οι επαγγελματίες σε αδιέξοδο με άμεσες προσαυξήσεις και πρόστιμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ