Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Με τρελό κέφι και ξέφρενο χορό πραγματοποιήθηκε η καρναβαλική παρέλαση στο Δήμο Καισαριανής

Δημοσιεύθηκε

στις

Από νωρίς το πρωί τα μεγάφωνα έπαιζαν σε όλη την πόλη μουσική, ξεσηκώνοντας όλον τον κόσμο και προετοιμάζοντας τον για τη μεγάλη γιορτή.
Στις δύο το μεσημέρι οι πρώτες ομάδες καρναβαλιστών από σχολεία και φορείς της πόλης μαζεύτηκαν σε τρεις γειτονιές και ξεκίνησαν χορεύοντας να κατευθύνονται στο σημείο εκκίνησης, τα σχολεία του Βενιζέλου.
Εκεί, μαζί με τους μικρούς φίλους από τους παιδικούς σταθμούς αλλά και με τον υπόλοιπο κόσμο που είχε μαζευτεί, ξεκίνησαν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
Με «τα πολύχρωμα μπαλόνια» από τους παιδικούς σταθμούς να ανοίγουν την παρέλαση και ξυλοπόδαρους να δίνουν το «πρόσταγμα», ακλουθούσε το άρμα, ένα καράβι με τον καπετάνιο να τον έχει τσιμπήσει ένας τεράστιος ξιφίας, που έδωσε και τον τίτλο «πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;» στο φετινό μας καρναβάλι.
Στη συνέχεια, τα σχολεία της πόλης με τα ευφάνταστα θέματά τους: τα αγγελάκια και τα διαβολάκια της Καισαριανής, χύμα στο κύμα και τροπικές παραλίες, οι αταίριαστοι, οι σούπερ ήρωες και ηρωίδες, τα πολύχρωμα εβδομάκια, οι ροκ σταρς.
Ύστερα από τα σχολεία της πόλης σειρά είχαν οι φορείς και οι σχολές χορού. Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής αναβίωσε τον μικρασιάτικο γάμο αλλά και τον Αρκουδιάρη, ενώ ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών εμφανίστηκε με τις «γυναίκες εν δράσει». Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καισαριανής με τους wild hip hopers, η σχολή χορού Move Υour Fit με τους γοργόνες και μάγκες και το Celeste Dance Studio με διπλό θέμα Αφρικανική φυλή και Μπόλιγουντ.
Φθάνοντας στην πλατεία, το Πολιτιστικό Κέντρο με το τμήμα χορού, και οι σχολές χορού της πόλης μαζί και το τμήμα jumba του Δήμου έδωσαν τον ρυθμό με τα χορευτικά που παρουσίασαν στην πλατεία και με τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές να τραγουδούν και να χορεύουν στους καρναβαλικούς ήχους!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ