Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Μαθητές από τα σχολεία της Καισαριανής επισκέφθηκαν την Αχεντ Ταμίμι

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Αχεντ Ταμίμι επισκέφθηκαν μαθητές των σχολείων της Καισαριανής συνοδευόμενοι από καθηγητές τους στην Παλαιστινιακή Πρεσβεία για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους τόσο στην ίδια όσο και στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.
Οι μαθητές την προηγούμενη σχολική χρονιά στο 1ο ΓΕΛ Καισαριανής είχαν εκπονήσει ερευνητική εργασία με θέμα «Αγωνιστικές κινητοποιήσεις εφήβων-μαθητών» στο πλαίσιο της οποίας είχαν επισκεφτεί την Παλαιστινιακή Πρεσβεία για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και στην Άχεντ Ταμίμι που τότε ακόμα βρισκόταν στις φυλακές του Ισραήλ. Στην επίσκεψή τους αυτή είχαν φυτέψει στην αυλή της πρεσβείας μια ελιά, για να συμβολίσουν την ειρήνη και τη φιλία των λαών.

Στη συνάντησή τους, αφού συνομίλησαν μαζί της, της παρέδωσαν τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Αγαπητή Αχέντ,
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρίσκεσαι κοντά μας, μετά από πρόσκληση της ΚΝΕ για το φεστιβάλ, ξεπερνώντας τα αρχικά εμπόδια απαγόρευσης της μετακίνησής σου από τους ισραηλινούς.
Με ανακούφιση πληροφορηθήκαμε την αποφυλάκισή σου και με οργή τη φυλάκιση του αδελφού σου και τις καλοκαιρινές θηριωδίες του ισραηλινού στρατού κατά του παλαιστινιακού λαού.
Η επίσκεψή μας στην πρεσβεία της Παλαιστίνης, η ελιά που φυτέψαμε για την Ειρήνη των λαών, η επιστολή συμπαράστασης που σου στείλαμε και η παρουσίαση όλων αυτών στη μαθητική γιορτή στην Καισαριανή το περασμένο καλοκαίρι, ήταν οι πρώτες δράσεις μας συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους νέους, στον παλαιστινιακό λαό. Θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες, με ακόμη πιο μεγάλη συμμετοχή των συμμαθητών μας. Οι δεσμοί που μας συνδέουν είναι πανίσχυροι. Είναι το δίκιο των λαών.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε υγεία, δύναμη και αγωνιστικότητα μέχρι την τελική νίκη.
Μαθητές, Γονείς και Καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής
Σεπτέμβρης 2018»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ