Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Δήμος Καισαριανής: Ψήφισμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ψήφισμα του Δήμου Καισαριανής για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά:

“Ο Δήμος μας χαιρετίζει και τιμά την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου που κορυφώθηκε την 17η Νοεμβρίου 1973.

Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, όλων όσων υπέστησαν διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια από την αμερικανόδουλη χούντα.

Στη συνείδηση του λαού και των δημοτών μας, το μήνυμα του μεγαλειώδους αυτού αγώνα για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο όσα χρόνια κι αν περάσουν!

Η επέτειος αυτή, της εξέγερσης του λαού και της νεολαίας και του αγώνα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη, αξιοπρέπεια και το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», είναι μια διαρκής υπενθύμιση για την αναγκαιότητα αφύπνισης όλων μας, σήμερα που ο φασισμός και λογής ολοκληρωτισμοί σηκώνουν κεφάλι!

 Θεωρούμε αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα και υποχρέωση όλων μας την προστασία της δημόσιας υγείας. Καταδικάζουμε όμως  τον αυταρχικό χειρισμό της κυβέρνησης. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα για τέσσερις μέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, είναι βαθιά αντιδημοκρατική . Η ακραία καταστολή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρείται μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας, αντιθέτως θίγει τα δημοκρατικά αισθήματα ολόκληρης της κοινωνίας. Η δημοκρατία δεν μπορεί να βασίζεται στον φόβο.

Η περιφρούρηση των αξιών της δημοκρατίας προϋποθέτει συστηματικό αγώνα και επαγρύπνηση!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ένα διαρκές διακύβευμα!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ