Δήμος Καισαριανής: «Απόκριες 2019 στο Γαλατικό Χωριό»

0

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Καισαριανής διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Αποκριών για μικρούς και μεγάλους.

Πρώτος σταθμός στις εκδηλώσεις η Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στις 7.30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου με τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου. Με γενικό τίτλο «τούτες οι μέρες το ‘χουνε…» τα τμήματα παραδοσιακών χορών θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα με έμφαση σε αποκριάτικους παραδοσιακούς χορούς.

Τη σκυτάλη παίρνουν τα ΚΑΠΗ την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019. Από τις 12.00 μ.μ στο Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ της πόλης θα στηθεί ένα μεγάλο γλέντι με χορούς και τσικνίσματα!

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 4.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της Καισαριανής. Ξεκινώντας από τρεις διαφορετικές γειτονιές με σημεία συνάντησης το 2ο Δημοτικό, το 4ο Δημοτικό και τα Γυμνάσια του δήμου, όλοι οι καρναβαλιστές θα συγκεντρωθούν στο σχολικό συγκρότημα «Βενιζέλου» και θα ξεκινήσουν την παρέλασή τους, που θα καταλήξει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου για να χορέψουν σε ξέφρενους χορούς ως αργά.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 στις 11.00 π.μ. στο πάρκο Αϊ Γιάννη στα Ξύλινα. Όλοι οι Καισαριανιώτες και οι Καισαριανιώτισσες θα γιορτάσουν τα παραδοσιακά «Κούλουμα», όπως κάθε χρόνο για δεκαετίες τώρα, με ζωντανή μουσική, πολύ χορό και νηστίσιμα εδέσματα που θα προσφέρονται στο χώρο.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλ: 2132010796-782

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.